НОВИНИ

Чехия удари Руския олимпийски комитет в голов спектактъл

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:50, 12.02.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
чехия удари руския олимпийски комитет голов спектактъл
Слушай новината

Отборът на Чехия записа втората си победа в хокейния турнир на Зимните олимпийски игри в Пекин, след като надигра с 6:5 след продължения състава на Руския олимпийски комитет (РОК) в най-зрелищния двубой до момента в надпреварата.

Владимир Ткачьов даде тон за головия спектакъл, откривайки резултата след по-малко от пет минути игра, но още преди края на първата третина чехите стигнаха до изравняването чрез Томаш Кундратек.

Руснаците отново поведоха малко след средата на втората част, възползвайки се от численото си превъзходство на леда, а в автор на гола се превърна Никита Нестеров.

В самия край на частта обаче Дмитрий Воронков от състава на РОК бе отстранен от игра до края на двубоя заради непозволен удар в главата на противников състезател, а освен това руснаците бяха наказани да играят и пет минути с човек по-малко.

Чехите се възползваха по възможно най-добрия начин от това предимство и съумяха да отбележат три безответни гола в края на втората и началото на третата третина, за да поведат с 4:2.

Хокеистите на Алексей Жемнов обаче не се предадоха и в рамките на малко по-малко от пет минути осъществиха нов обрат след попадения Семьонов, Грицюк и Чибисов, правейки резултата 5:4 в своя полза.

За тяхно съжаление преднината им се задържа само 35 секунди, тъй като Томаш Хика отбеляза пети гол за Чехия и по този начин изпрати срещата в продължения.

В добавеното време олимпийските шампиони от Нагано 1998 отново се оказаха с числено предимство след наказание за Александър Никишин, а това им позволи да осъществят натиск и в крайна сметка да стигнат до победен гол чрез Либор Шулак.

Междувременно, в другата среща от тази група дебютантите от Дания надиграха с 5:3 Швейцария и по този начин си заслужиха 2-то място в групата и ще очакват да разберат дали ще продължат директно към 1/4-финалите или ще трябва да преминат през плейофите.

Въпреки загубата пък РОК със сигурност продължава към най-добрите осем като победите в тази група, докато отборите на Чехия и Швейцария остават на 3-та и 4-та позиция и със сигурност ще трябва да преминат през ситото на плейофите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американското посолство у нас се обяви против Луковмарш
Американското посолство у нас се обяви против Луковмарш
ЦСКА 1948 надигра втория си тим, Славия приключи зимната подготовка с реми
ЦСКА 1948 надигра втория си тим, Славия приключи зимната подготовка с реми