НОВИНИ

Челси и Ливърпул стартираха годината със зрелищно равенство

салах добрият висшата лига месец октомври
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 02.01.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Двубоят между Челси и Ливърпул от 21-ия кръг на Висшата лига завърши при резултат 2:2. Садио Мане откри резултата, а Мохамед Салах удвои. Домакините възобновиха равенството с два бързи гола в края на първата част.

Срещата започна с висока преса за домакините. Кай Хаверц пресече подаване на Трент Алекзандър-Арнолд, за да изведе Кристаин Пулишич сам срещу вратаря в наказателното поле. Американецът се забави и Кевин Келъхър изби топката от краката му.

В 9-ата минута Садио Мане се възползва от грешка на Трево Чалоба, който не успя да изчисти топката. Крилото преодоля Едуар Менди, за да се разпише. Сенегалецът е първият футболист на Ливърпул с голове в поредни шампионатни мачове на стадион "Стамфорд Бридж".

Бившият футболист на "сините" Мохамед Салах вкара втори гол за гостите. Египтианинът проби по дясното крило и от малък ъгъл направи резултата 2:0. Това е четвърти шампионатен гол за крилото срещу Челси, след като напусна клуба.

Възпитаниците на Томас Тухел стигнаха до гол в 42-ата минута. Матео Ковачич отбеляза страхотно попадение, след като стреля от границата на наказателното поле от воле. Ударът му се отби от десния страничен стълб и попадна в противниковата врата.

В добавеното време на първото полувреме Кристаин Пулишич изравни, след като бе изведен от Н'голо Канте в наказателното поле за крайното 2:2.

След почивката Мохамед Салах и Садио Мане отново отправиха опасни изстрели, но Едуар Менди ги отрази. Кристиан Пулишич и Мейсън Маунт пък шутираха за домакините, но Кевин Келъхър спаси.

Челси заема втората позиция в класирането с актив от 43 точки, докато Ливърпул е 3-и с точка по-малко.

Останалите мачове от деня:

Брентфорд - Астън Вила 2:1
Евертън - Брайтън 2:3
Лийдс - Бърнли 3:1

Сблъсъкът между Саутхемптън и Нюкасъл бе отменен, заради болни от коронавирус футболисти на "свраките".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екип на БНТ на церемонията на дервишите в памет на Руми
Екип на БНТ на церемонията на дервишите в памет на Руми
Пред БНТ: Задържаният с граната пред БНБ твърди, че оръжията му не били истински
Пред БНТ: Задържаният с граната пред БНБ твърди, че оръжията му не били истински