НОВИНИ

Челси и Манчестър Сити не излъчиха победител в зрелище с осем гола в Лондон

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:56, 12.11.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
челси манчестър сити излъчиха победител зрелище осем гола лондон
Слушай новината

Челси и Манчестър Сити сътвориха истински футболен спектакъл в неделната вечер на "Стамфорд Бридж", завъшвайки наравно 4:4 в среща от 12-ия кръг на английската Висша лига.

В Лондон Ерлинг Холанд откри резултата в средата на първото полувреме след точно реализирана дузпа, отсъдена след намеса на ВАР за нарушение на Марк Кукурея срещу норвежеца.

Отговорът на Челси не закъсня и в 29-ата минута Тиаго Силва възстанови равенството с глава, а осем по-късно Рийс Джеймс се възползва от груба грешка на Йошко Гвардиол, която му позволи да комбинира с Рахим Стърлинг, който на празна врата беше точен за 2:1.

В добавеното време на първата част обаче "гражданите" все пак стигнаха до изравнителен гол чрез Мануел Аканджи, който засече с глава центриране на Бернардо Силва отляво и прати топката за втори път във вратата на домакините.

Секунди след началото на втората част отново Холанд даде аванс на гостите от Манчестър, ала в 67-ата минута Нико Джаксън за трети път възстанови паритета в двубоя, разписвайки се при добавка след изстрел на Конър Галахър, който първоначално бе отразен от Едерсон.

На "Стамфорд Бридж" обаче имаше време и за късна драма, тъй като малко преди края на редовното време изстрел на Родри рикошира в крака на бранител на Челси, за да влети в мрежата на Давид Рая, но в продължението на срещата Кол Палмър наказа бившия си тим, вкарвайки от дузпа за крайното 4:4.

Зрелищното равенство все пак върна Манчестър Сити на първото място в подреждането, но момчетата на Пеп Гуардиола вече имат само точка аванс пред Ливърпул и Арсенал.

В същото време Челси е на 10-ата позиция с 16 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вулканът в Исландия може да изригне до часове
Вулканът в Исландия може да изригне до часове
Ще намерят ли археолозите Бизоне на нос Чиракман
Ще намерят ли археолозите Бизоне на нос Чиракман