НОВИНИ

Челси надигра Реал и заслужено е на финал в Шампионска Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:10, 06.05.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Футбол
челси надигра реал заслужено финал шампионска лига

Лондончани спечелиха с 2:0 реванша на своя "Стамфорд Бридж" и по този начин ще спорят за най-престижния европейски клубен трофей на 29 май срещу Манчестър Сити.

Това ще бъде третият изцяло английски финал в турнира и втория с участието на Челси след 2008 година. Тогава "сините" отстъпиха с дузпи срещу Манчестър Юнайтед.

Томас Тухел пък стана първият треньор, който извежда два различни тима до финал в Шампионската Лига в два поредни сезона. Германецът го стори преди година и с ПСЖ, като тогава загуби финала от Байерн Мюнхен.

Срещата в Лондон предложи интересно първо полувреме, в което и двата отбора имаха своите шансове. Но, ако Карим Бензема бе спрян на два пъти от страхотни намеси на Едуар Менди, то в 28-та минута Тимо Вернер изведе домакините напред в резултата, разписвайки с глава след удар на Хаверц, който се отби от напречната греда.

Второто полувреме пък беше изцяло контролирано от Челси, които пропиляха няколко много изгодни положения за гол. Все пак в 85-та минута, Н'Голо Канте открадна топката от защитата на Реал и изведе в добра позиция Пулишич. Американецът задържа, а впоследствие подаде на Мейсън Маунт, който отблизо оформи крайното 2:0.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Бъдете храбри в мечтите и делата си. Честит Гергьовден!
Корнелия Нинова: Бъдете храбри в мечтите и делата си. Честит Гергьовден!
Кубрат Пулев: За мен храбростта е любов
Кубрат Пулев: За мен храбростта е любов