НОВИНИ

Челси надви Уотфорд в мач белязан от инцидент

Челси Мейсън Маунт
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:01, 02.12.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Челси победи Уотфорд с 2:1 в мач от 14-ия кръг на Висшата лига. Мейсън Маунт даде аванс за тима си, но Емануел Денис изравни. Резервата Хаким Зиеш донесе трите точки на носителите на Шампионска лига.

Двубоят бе прекратен в 13-ата минута, след като привърженик на “стършелите” припадна и главният арбитър Дейвид Куут прекъсна срещата за около половин час.

Удър на Мейсън Маунт срещна дясната греда в 19-ата минута, а 10 минути по-късно той откри резултата. Кай Хаверц даде мек пас на своя съотборник, който стреля с едно докосване в далечния ъгъл на противниковата врата, пазена от Даниел Бахман. Английският полузащитник е най-резултатният футболист на тима под ръководството на Томас Тухел.

В следващата атака попадение на Кай Хаверц бе отменено заради засада.

Преди почивката възпитаниците на Клаудио Раниери възобновиха равенството. Отклонен шут на Емануел Денис попадна във вратата на Едуард Менди.

След паузата лидерите в класирането търсеха втори гол и атаките им се отплатиха в 72-ата минута. Хаким Зиеш засече подаване на Мейсън Маунт и с удар от движение оформи крайния резултат - 2:1.

Челси заема лидерската позиция в класирането с актив от 33 точки. Уотфорд се намира точно над зоната на изпадащите. Клубът е 17-и с 13 пункта.

Останалите мачове с начален час 21:30 часа:

Саутхемптън – Лестър 2:2
Уест Хем – Брайтън 1:1
Уувърхемптън – Бърнли 0:0

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ливърпул разгроми Евертън в мърсисайдското дерби
Ливърпул разгроми Евертън в мърсисайдското дерби
Нулево реми за ПСЖ в представянето на "Златната топка"
Нулево реми за ПСЖ в представянето на "Златната топка"