НОВИНИ

Челси направи страхотен обрат срещу Манчестър Юнайтед в спиращ дъха трилър със седем гола

Лондончани изоставаха с 2:3 до 97-ата минута, но до края два гола на Кол Палмър направиха така, че "сините" да се наложат с 4:3 насред Лондон в един от най-запомнящите се двубои през настоящата кампания във Висшата лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:24, 05.04.2024
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Челси победи с 4:3 у дома на своя "Стамфорд Бридж" Манчестър Юнайтед в безспорно един от най-атрактивните мачове от началото на сезона във Висшата лига.

В Лондон двата състава предложиха истински спектакъл за зрителите, който премина през редица обрати, но най-големият от тях дойде в самия край на двубоя, защото до 97-ата минута "червените дяволи" имаха преднина от 3:2, но в края два гол на Кол Палмър донесоха успеха на "сините" и хвърлиха в екстаз феновете по трибуните.

Иначе срещата стартира отлично за играчите на Челси, които имаха нужда от само 4 минути игра, за да открият резултата чрез Конър Галахър, а четвърт час по-късно Палмър удвои преднината на своя тим след точно изпълнена дузпа, отсъдена за нарушение на Антони срещу Марк Кукурея.

При резултат от 2:0 контролът беше изцяло на страната на състава на Маурисио Почетино, но в 34-ата минута груба грешка на Мойзес Кайседо в средата на терена позволи на Алехандро Гарначо да открадне топката и да реализира, намалявайки пасива на гостите. Скоро след това защитата на лондончани пък беше хваната неподготвена при едно центриране на Диого Далот, който намери непокрития Бруно Фернандеш, който с глава беше точен за 2:2.

До края на първата част и в началото на втората и двата отбора наложиха вихрено темпо на игра, което беше белязано пред опасности и пред двете врати. Така се стигна до 67-ата минута, когато Антони достави чудесно подаване за Гарначо и младият аржентинец с глава оформи пълния обрат за "червените дяволи", правейки резултата 3:2.

Авансът на гостите се запази до заключителните секунди на 8-минутното добавено време, когато от нищото Карни Чуквуемека навлезе опасно в тяхното наказателно поле и бе препънат от Далот, което означаваше втори наказателен удар в полза на домакините в мача. Зад топката отново застана Кол Палмър и не сбърка, възстановявайки равенството при 3:3.

След този гол "сините" се хвърлиха в търсене на победата и отвъд 100-ата минута получиха корнер. Той бе бързо изпълнен от Енцо Фернандес, комбинирайки с непокрития Палмър, който, без да се замисля, стреля по посока вратата на Андре Онана, а след рикошет в тялото на Скот Мактоминей топката влезе в мрежата на Юнайтед за крайното 4:3.

Тази късна драма помогна на Челси да се изкачи до 10-ото място в подреждането с 43 точки, докато тимът на Ерик тен Хаг остава на 6-ата позиция с 48 пункта, като това поражение до голяма степен слага край на амбициите на Манчестър Юнайтед за място в Шампионската лига през следващата кампания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нургюл Салимова потегли с реми в Турнира на претендентките
Нургюл Салимова потегли с реми в Турнира на претендентките
Ливърпул получи отпор от Шефилд Юнайтед, но отново излезе на върха в подреждането на Висшата лига
Ливърпул получи отпор от Шефилд Юнайтед, но отново излезе на върха в подреждането на Висшата лига