НОВИНИ

Челси обърна борбения Лутън и е на 1/4-финал за ФА Къп

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:20, 02.03.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
челси обърна борбения лутон финал къп
Снимка: Туитър
Слушай новината

Отборът на Челси постигна трудна победа с 3:2 като гост след обрат срещу втородивизионния Лутън Таун и по този начин играчите на Томас Тухел си заслужиха мястото сред най-добрите осем в турнира за ФА Къп.

Успехът за лондончани обаче определено не дойде лесно, тъй като "шапкарите" дадоха сериозен отпор на елитния си съперник, като ключът за това се оказа тяхната ефективност в атака, тъй като те отправиха три точни удара, два от които се превърнаха в гол.

Двубоят стартира по мечтан начин за домакините, които излязоха напред в резултата след 100 секунди игра, когато Рийс Бърк засече с глава центриране от корнер на Люк Бери.

Авансът на Лутън се задържа до 27-ата минута, когато Саул Нигес възстанови паритета с прецизен удар от границата на наказателното поле.

Пет минути преди края на първата част домакинските привърженици отново бяха хвърлени в екстаз, когато Хари Корник беше изведен очи в очи с Кепа Арисабалага и с изстрел в долния десен ъгъл отново даде аванс на своя тим.

След почивката обаче силите на играчите на Лутън се поизчерапаха, а това позволи на Челси да установи пълен контрол върху срещата.

Това даде резултат в 68-ата минута, когато Рубен Лофтъс Чийк намери с чудесно дълго подаване Тимо Вернер, немският нападател овладя топката и с второто си доксоване изравни резултата за 2:2.

Десет минути по-късно Вернер влезе в ролята на асистент, комбинирайки със своя колега в нападението на лондончани Ромелу Лукаку, който беше точен за 3:2, изпращайки Челси към следващия етап на ФА Къп.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автогол в последните секунди доближи Ювентус до финала за Купата на Италия
Автогол в последните секунди доближи Ювентус до финала за Купата на Италия
Премиера на филма "Ботев" в кино "Люмиер"
Премиера на филма "Ботев" в кино "Люмиер"