НОВИНИ

Челси окончателно сложи край на шампионските амбиции на Ливърпул

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:57, 05.03.2021
Чете се за: 00:55 мин.
Европейски футбол
челси окончателно сложи шампионските амбиции ливърпул

Отборът на Челси победи шампиона Ливърпул с 1:0 като гост в дербито от 27-ия кръг на английската Висша лига.

Срещата започна равностойно, като след по-добрата игра на домакините в първите минути, „сините“ от Лондон постепенно изнесоха топката от своята половина и Тимо Вернер успя дори да реализира, след като изпревари излезлия от наказателното си поле Алисон.

Голът обаче не беше зачетен от главния съдия Мартин Аткинсън заради изключително тънка засада на германеца след намесата на ВАР. В крайна сметка възпитаниците на Томас Тухел се поздравиха с преднина преди почивката след премерения шут на Мейсън Маунт. Това се оказа и единственото попадение в срещата

През второто полувреме Челси продължи с чудесното си представяне в защита, с изключение на последните минути на срещата, когато допусна и първи точен удар към вратата на Едуар Менди. От другата страна, Вернер и Хаким Зиеш можеха да сложат точка на спора, но се отчетоха с пропуски.

В крайна сметка, Челси стигна до важна победа в битката за топ 4. Тимът на Томас Тухел се изкачи на четвъртото място с актив от 47 точки, на една и две съответно пред Евертън и Уест Хем, които са с мач по-малко от „сините“.

Тухел записа десети последователен двубой във всички турнири без поражение откакто пристигна на „Стамфорд Бридж“ от Пари Сен Жермен.

Шампионите пък отстъпиха за пети пореден път в къщи в първенството – това се случва за първи път в клубната история.

Съставът е на четири точки от Челси и в следващия кръг играе у дома с борещия се за своето оцеляване Фулъм. Челси пък приема Евертън в сблъсък за топ 4.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България U17 с първи успех на Балканиадата след петгеймова битка с Румъния
България U17 с първи успех на Балканиадата след петгеймова битка с Румъния
Във Враца маските стават задължителни и на открито при струпване на хора
Във Враца маските стават задължителни и на открито при струпване на хора