НОВИНИ

Челси отново победи Лил за място на 1/4-финалите на ШЛ

Челси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:54, 16.03.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Челси победи Лил с 2:1 в мач реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига. Бурак Йълмаз откри резултата, но гостите стигнаха до обрат след голове на Кристиан Пулишич и Сесар Аспиликуета. Първият мач между двата отбора завърши с резултат 2:0 за столичани, което означава, че с общ резултат 4:1 "сините" продължават в надпреварата.

В 34-ата минута Трово Чалоба замени Андреас Кристенсен, който получи травма. Само минута по-късно Жоржиньо игра с ръка, а гостите получиха дузпа. Съдията Давиде Маса отсъди 11-метровия наказателен удар след намесата на ВАР. Бурак Йълмаз даде аванс на тима си с хладнокръвно изпълнение. Той е третият най-възрастен футболист, който бележи в елиминационен мач на Шампионска лига след Райън Гигс и Паоло Малдини.

Лондончани успяха да възобновят равенството преди почивката. Жоржиньо се реваншира за дузпата, след като асистира към Кристиан Пулишич. Американецът получи пас на наказателното поле и стреля в долния ляв ъгъл.

След паузата французите търсеха второ попадение, за да запазят шансовете си в мача. Ксека обаче стреля в лявата греда с глава.

Вместо това възпитаниците на Томас Тухел стигнаха до обрат. Мейсън Моунт проби от дясно и центрира на задна греда, където Сесар Аспиликуета се разписа с едно докосване.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код жълто за много силен вятър в Източна България
Код жълто за много силен вятър в Източна България
Виляреал смълча Ювентус в Торино и се класира за 1/4-финалите на ШЛ
Виляреал смълча Ювентус в Торино и се класира за 1/4-финалите на ШЛ