НОВИНИ

Челси представи новия си собственик

челси лого
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:57, 07.05.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Консорциум, собственост на американския бизнесмен Тод Боели, ще придобие собствеността за Челси, съобщиха от лондонския клуб.

Офертата е в размер на 4,25 милиарда паунда. В екипа на Боели са и швейцарският милиардер Хансьорд Вис и британският инвеститор в недвижими имущества Джонатан Голдстийн. Очаква се сделката да бъде финализирана в края на месеца.

"Футболен клуб Челси може да потвърди, че са договорени условията за придобиване на клуба за нова група собственици, водена от Тод Боели, Клиърлейк Кепитъл, Марк Уолтър и Хансьорг Вис. 2,5 милиарда паунда от общата направена инвестиция ще служат за закупуване на акциите в клуба. Приходите ще бъдат депозирани в замразена банкова сметка в Обединеното кралство, с намерението 100% от тях да бъдат дарени за благотворителност, както потвърди Роман Абрамович. За подобен превод ще се иска одобрение от правителството на Обединеното кралство.

Предложените нови собственици ще вложат 1,75 милиарда паунда за допълнителни инвестиции в клуба. Това включва инвестиции в стадион "Стамфорд Бридж", академията, женския отбор, стадион "Кингсмедоу" и продължаващо финансиране на фондация Челси. Очаква се продажбата да завърши в края на май, след всички необходими регулаторни одобрения. Тогава ще бъдат предоставени повече подробности", написаха от клуба.

View this post on Instagram

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кадетите ни стартират днес на Европейската купа по джудо в Букурещ
Кадетите ни стартират днес на Европейската купа по джудо в Букурещ
Георги Свиленски, БСП: В тази ситуация никой от партньорите няма да напусне коалицията
Георги Свиленски, БСП: В тази ситуация никой от партньорите няма да напусне коалицията