НОВИНИ

Челси привлече Кайседо от Брайтън срещу рекордна за Великобритания сума

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:59, 14.08.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
мойсес кайседо футболист челси
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Челси обяви трансфера на еквадорския национал Мойсес Кайседо от Брайтън, осъществявайки най-скъпата сделка в историята на Висшата лига.

Въпреки че сумата не се назовава, медиите в Англия информираха, че лондончани ще платят на Брайтън за правата на играча 115 милиона паунда, подобрявайки собствения си рекорд от преди няколко месеца, когато "сините" броиха 106 милиона паунда за аржентинския полузащитник Енцо Фернандес.

"Толкова съм щастлив да се присъединя към Челси! Толкова съм развълнуван да бъда тук в този голям клуб и не се замислих, когато Челси ми се обади, просто знаех, че искам да подпиша с клуба“, каза 21-годишният Кайседо в изявление на клуба.

През последните няколко дни името на футболиста бе забъркано в интересна ситуация в събота, когато първоначално бе обявено, че той ще премине в Ливърпул и дори мениджърът на тима Юрген Клоп потвърди това. Няколко часа по-късно обаче стана ясно, че самият Мойсес Кайседо е предпочел да приеме офертата на Челси и той вече официално е част от лондончани с договор за 8 години.

Едно е сигурно - еквадорецът вече не е част от Брайтън, където впечатли с изявите си през последната година и половина, записвайки 53 мача и 2 гола за "чайките" във всички турнири.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военноморските сили извършват засилено противоминно наблюдение
Военноморските сили извършват засилено противоминно наблюдение
Пътят между три села в Бургаско остава затворен заради пожара
Пътят между три села в Бургаско остава затворен заради пожара