НОВИНИ

Челси разби Саутхемптън преди реванша с Реал Мадрид

Челси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 09.04.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Челси победи Саутхемптън с 6:0 в мач от 32-ия кръг на Висшата лига. Тимо Вернер и Мейсън Маунт отбелязаха по две попадения, а Маркос Алонсо и Кай Хаверц също бяха точни.

Столичани доказаха офанзивната си мощ още в първите минути на двубоя на стадион "Сейнт Мери". Тимо Вернер стреля в лявата греда с шут извън наказателното поле, а секунди по-късно негов изстрел с глава срещна напречната греда.

Това амбицира гостите, които откриха резултата в 8-ата минута. Маркос Алонсо бе непокрит на задна греда и с плътен удар прати топката в противниковата врата.

След като се отчете с асистенция, Мейсън Маунт удвои преднината на тима си. Полузащитникът стреля по земя извън наказателното поле.

Тимо Вернер най-сетне се разписа в 21-ата минута. Нападателят открадна върната топка на Джеймс Уорт Праус, за да направи резултата 3:0.

Германецът успя да улучи и дясната греда на вратата, пазена от Фрейзър Фостър. Топката обаче се върна в краката на Кай Хаверц, който покачи на 4:0.

След почивката възпитаниците отбелязаха нови два гола. Първо Тимо Вернер удвои головата си сметка в мача, след което Мейсън Маунт последва действията му.

Възпитаниците на Томас Тухел изравниха клубното постижение за най-много поредни победи в гостувания - седем.

Челси остава на 3-ата позиция в класирането с актив от 62 точки. Саутхемптън заема 13-ото място в подреждането с 36 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брайтън нанесе втора поредна загуба на Арсенал
Брайтън нанесе втора поредна загуба на Арсенал
Съпругата на Тони Блеър: Мечтаех да стана първата жена премиер
Съпругата на Тони Блеър: Мечтаех да стана първата жена премиер