НОВИНИ

Челси разби Уест Хям и се изкачи до седмата позиция в подреждането, Брайтън удари Астън Вила и остави интрига в борбата за топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:56, 05.05.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
челси разби уест хям изкачи седмата позиция подреждането брайтън удари астън вила остави интрига борбата топ

Отборът на Челси записа втори последователен успех в английската Висша лига, надигравайки с категоричното 5:0 у дома Уест Хям в среща от 35-ия кръг на първенството.

На своя "Стамфорд Бридж" "сините" откриха резултата след четвърт час игра благодарение на своя лидер Кол Палмър, който реализира 25-ия си гол през кампанията.

До почивката доминацията на състава, воден от Маурисио Почетино, продължи, като със своите попадения Конър Галахър и Нони Мадуеке направиха аванса на Челси класически.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени, а това позволи на Николас Джаксън да се разпише на два пъти, с което оформи и крайното 5:0.

Убедителният успех помогна на "сините" да се изкачат до 7-ата позиция в подреждането с актив от 54 точки, колкото има и тимът на Манчестър Юнайтед, който обаче е с мач по-малко.

Междувременно в другия двубой от неделния следобед в Англия Брайтън победи с минималното 1:0 като домакин Астън Вила.

Единственият гол на "Амекс" падна в заключителните минути на срещата, когато "чайките" получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Симон Адингра.

Зад топката застана Жоао Педро и въпреки че пропусна от бялата точка, при добавката си с глава той не сбърка, носейки успеха на своя тим.

По този начин Брайтън събра 47 точки и се изкачи до 11-ото място в класирането, докато Астън Вила остава 4-и с 67 пункта. Бирмингамци обаче продължават да са въвлечени в борбата за участие в Шампионската лига през следващия сезон, като засега имат аванс от 7 точки пред петия Тотнъм, който има изиграни два двубоя по-малко, а по-късно тази вечер се изправя срещу Ливърпул.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Верона с огромна крачка към спасение след успех над Фиорентина
Верона с огромна крачка към спасение след успех над Фиорентина
Си Дзинпин пристигна във Франция, следват визити в Сърбия и Унгария
Си Дзинпин пристигна във Франция, следват визити в Сърбия и Унгария