НОВИНИ

Челси разнищи Бърнли през второто полувреме

Челси Бърнли Кай Хаверц
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 05.03.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Челси победи Бърнли с 4:0 в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. Рийс Джеймс, Кай Хаверц и Кристиан Пулишич се разписаха за лондончани.

През първото полувреме най-добрата възможност бе за домакините. Едуар Менди не успя да избие центриране в наказателното поле, а топката се озова в краката на Дуайт МакНийл. Полузащитникът не уцели празната врата.

След почивката възпитаниците на Томас Тухел наложиха доминацията си в рамките на броени минути. Рийс Джеймс откри резултата, след като проби в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл на Ник Поуп. Бранителят се превърна в третия англичанин с поне пет гола и пет асистенции през сезона след Джаред Боуен и Мейсън Маунт.

Само пет минути по-късно Кай Хаверц засече с глава центриране на Кристиан Пулишич за 2:0. Германецът удвои головата си сметка след едва три минути игра, след като засече успоредно на голлинията подаване по земя на Рийс Джеймс. Последният гол на защитника в първенството бе отново срещу Бърнли на стадион "Стамфорд Бридж".

Кристиан Пулишич оформи крайния резултат в 69-ата минута, след като получи подарък от защитата на "винено-червените" и се озова сам срещу Ник Поуп.

Челси заема 3-ата позиция в класирането с актив от 53 точки. Бърнли се намира в зоната на изпадащите. Възпитаниците на Шон Дайш са 18-и в подреждането с 21 пункта.

Останалите резултати от деня:

Астън Вила - Саутхемптън 4:0
Норич - Брентфорд 1:3
Нюкасъл - Брайтън 2:1
Уувърхемптън - КристълПалас 0:2

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Събев: България затваря пристанищата си за руски кораби
Николай Събев: България затваря пристанищата си за руски кораби
Станислав Георгиев, БУЛАТОМ: Пиенето на йод в момента е излишно и вредно за здравето
Станислав Георгиев, БУЛАТОМ: Пиенето на йод в момента е излишно и вредно за здравето