НОВИНИ

Челси с поредна победа при Томас Тухел

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:39, 16.02.2021
Чете се за: 00:46 мин.
Футбол
челси поредна победа томас тухел

"Сините" записаха пети пореден успех, след като надиграха с 2:0 у дома на своя "Стамфорд Бридж" тима на Нюкасъл Юнайтед.

Лондончани решиха крайния изход от двубоя в рамките на осем минути между 31-та и 39-та, когато Оливие Жиру и Тимо Вернер поразиха вратата на "свраките".

Първо французинът откри резултата за домакините, възползвайки се от една избита топка от вратаря Дарлоу след подаване на Вернер.

Германецът пък най-накрая сложи край на головата си суша във Висшата Лига малко по-късно, когато след центриране от ъглов удар топката, по малко щастлив начин, стигна до него на далечната греда.

За новото попълнение на "сините" това беше първи гол в първенството от 7 ноември насам, когато той бе точен при успеха над Шефилд Юнайтед с 4:1.

Именно "остриетата" пък бяха въвлечени в другия мач от вчерашната програма, но отстъпиха с 3:0 при гостуването си на Уест Хям Юнайтед. Деклан Райс откри от дузпа в 41-та минута, а Иса Диоп удвои малко след паузата. В добавеното време на мача пък резервата Райън Фредерикс оформи класическата победа за "чуковете".

Тези резултати позволиха на Челси и Уест Хям да изместят от топ 4 шампиона Ливърпул, като и двата лондонски тима са с по 42 точки. Нюкасъл остава точно над зоната на изпадащите с актив от 25 пункта, докато Шефилд са твърдо последни със само 11 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петев остава без помощници, не е ясно и кога ще изпрати първите повиквателни
Петев остава без помощници, не е ясно и кога ще изпрати първите повиквателни
Израел не допуска доставка на руски ваксини в Ивицата Газа
Израел не допуска доставка на руски ваксини в Ивицата Газа