НОВИНИ

Челси счупи трансферния си рекорд, привличайки Енцо Фернандес от Бенфика

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:14, 01.02.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
енцо фернандес фокусиран съм бенфика
Слушай новината

Отборът на Челси счупи трансферния си рекорд, привличайки аржентинеца Енцо Фернандес от Бенфика за сумата от 121 милиона евро.

Избраният за "Най-добър млад играч" по време на Мондиала в Катар, в който "гаучосите" триумфираха беше обект на интерес от страна на лондончани през целия зимен трансферен прозорец, но двата клуба се договориха едва вчера.

Сделката за Фернандес постави няколко рекорда в Англия, като на първо време 22-годишният футболист стана най-скъпия в историята на Челси, изпреварвайки Ромелу Лукаку, за когото през лятото на 2021 година бяха платени 115 милиона евро.

Освен това пристигането на Енцо Фернандес на "Стамфорд Бридж" подобри и трансферния рекорд във Великобритания, който до този момент се държеше от Манчестър Сити, който плати 117 милиона евро на Астън Вила за Джак Грийлиш през 2021 година.

Не на последно място пък юношата на Ривър Плейт стана петия най-скъп футболист в историята на футбола, като за повече пари са били привлечени единствено Жоао Феликс (126 млн. евро), Фелипек Коутиньо (145 млн. евро), Килиан Мбапе (180 млн. евро) и Неймар (222 млн. евро).

Договорът на Енцо Фернандес с Челси ще бъде за срок от осем години и половина до лятото на 2031 година, като лондончани ще изплатят дължимата сума на вноски. Една четвърт от тези 121 милиона евро пък ще отидат директно в сметката на Ривър Плейт, което означава, че "милионерите" ще спечелят около 30 милиона евро от трансфера на своя юноша.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главният прокурор участва в международна дискусия за последиците от руската агресия в Украйна в Конгреса на САЩ
Главният прокурор участва в международна дискусия за последиците от руската агресия в Украйна в Конгреса на САЩ
Израел обмисля изпращане на военна помощ за Украйна, Киев ще настоява за ускорено приемане в ЕС
Израел обмисля изпращане на военна помощ за Украйна, Киев ще настоява за ускорено приемане в ЕС