НОВИНИ

Челси започва разговори с правителството на Великобритания за облекчаване на санкциите

челси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:29, 10.03.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейският и световен клубен шампион Челси излезе с официална позиция относно санкциите, които бяха наложени от правителството на Великобритания на собственика на "сините" Роман Абрамович.

Причина за острата реакция на правителството са военните действия на територията на Украйна, като се смята, че руският бизнесмен е сред приближените на президента Владимир Путин.

В следствие на това футболният Челси получи специален лиценз, който му позволява да продължи да се състезава, но не и да продава или привлича състезатели. Продажбата на клуба също е замразена.

От "Стамфорд Бридж" заявиха, че ще разговарят с правителството на Обединеното кралство относно обхвата на лиценза. Това ще включва и търсене на разрешение за промяна на лиценза, за да се позволи на клуба да работи възможно най-нормално. "Сините" допълват, че отборите им ще продължат с насрочените си ангажименти.

"Ще изпълним мачовете на нашите мъжки и женски отбори днес срещу Норич и Уест Хем и възнамеряваме да участваме в дискусии с правителството на Обединеното кралство относно обхвата на лиценза. Това ще включва търсене на разрешение за промяна на лиценза, за да се позволи на клуба да работи възможно най-нормално. Ние също така ще търсим насоки от правителството на Обединеното кралство относно въздействието на тези мерки върху фондация Челси и нейната важна работа в нашите общности", написаха лондончани на клубния си сайт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС ще пише процедурни правила след поисканото отстраняване на главния прокурор
ВСС ще пише процедурни правила след поисканото отстраняване на главния прокурор
Александър Лазаров е четвъртфиналист в Хърватия
Александър Лазаров е четвъртфиналист в Хърватия