Черна котка валидира пощенска марка за карнавала в Габрово

от БНТ
18:38, 11.11.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Още
черна котка валидира пощенска марка карнавала габрово

Пощенска марка с тема "Карнавал" беше валидирана в Габрово. Тя е на стойност 3 лв., а тиражът ѝ е 6000 бр. Пощенският печат, също създаден специално за събитието, ще бъде предоставен за използване за срок от три работни дни от датата на валидирането в Централната поща в Габрово.

Лично габровската Котка удари печата върху марката, в компанията на зам.-кмета на града Мария Йозова и Стефан Трифонов, ръководител на Областна пощенска станция - Габрово.

Като типични габровци те отбелязаха, че марките са една от най-добрите инвестиции в момента, а ако случайно не се получи габровската марка да достигне стойност от един милион, то винаги може да бъде използвана за изпращането на добра новина някъде.

На събитието в Огледалната зала на Дома на хумора и сатирата присъстваха и част от героите от марката - Пиеро, Чарли Чаплин, Синята фея, Клоунът, Нарцисът - все персонажи от габровския карнавал, участвали в шествието през годините.

Марката е дело на художничката Пепа Маркова и е създадена специално за габровския карнавал.

Той е най-старият в България, а корените му достигат до 19 век. В шествието се включват 2500 маскирани участници, разделени в около 70 карнавални картини, а публиката надхвърля 30 000 души.

Епидемичната обстановка принуди организаторите да потърсят алтернативен вариант за провеждането му през месец май 2020 г. и го превърна в първия карнавал, случил се онлайн.

Габровци останаха по терасите си, а шествието, с високите няколко метра макети, мина по габровските улици. Събитието беше координирано в онлайн студио с водещи, музика и преки включвания от различните платформи, и с поздрави от известни личности, приятели на карнавала.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ФИФА осъди ЦСКА-София да плати над 1,1 милиона лева на бивши играчи
ФИФА осъди ЦСКА-София да плати над 1,1 милиона лева на бивши играчи
Йордан Камджалов с нов спектакъл по музика на Петър Дънов
Йордан Камджалов с нов спектакъл по музика на Петър Дънов