НОВИНИ

Черно море изравни на 10 от Арда в края и си гарантира място в топ 6 след края на редовния сезон

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:15, 03.05.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
черно море изравни арда края гарантира топ края редовния сезон
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборите на Арда Кърджали и Черно море завършиха наравно 2:2 в интригуващ двубой от 29-ия кръг на Първа лига.

Равенството подпечата мястото на "моряците" в топ 6 след края на редовния сезон, тъй като те вече имат 50 точки на 5-а позиция и със сигурност не могат да бъдат изместени извън първите шест в последния кръг, докато Арда са 8-и с 41 пункта и в плейофите ще се борят за разпределение на местата от 7-о до 10-о.

На "Арена Арда" в Кърджали домакините започнаха по-добре двубоя, но противно на логиката гостите откриха резултата в 35-а минута чрез Мишел Алвес, който се възползва от лошо изчистване на отбраната на Арда и с прецизен фалцов удар даде аванс на Черно море.

Още в началото на второто полувреме обаче футболистите на Александър Тунчев стигнаха до пълен обрат с два гола на Ел Мами Тетах, който завърши подобаващо две скоростни нападения на кърджалии в 51-ата и 56-ата минута.

Варненци опитаха да се върнат в двубоя и амбициите им поне за точка получиха сериозен импулс малко преди края на редовното време, когато Умар Сако от екипа на домакините бе изгонен с директен червен картон за опасно влизане в краката на Едгар Пачеко.

Играчите на Илиан Илиев се възползваха от численото си превъзходство и изравниха резултата в първата минута от добавеното време, когато точен за Черно море беше Матеус Машадо, а трябва да се отбележи, че при неговият удар и стражът на Арда Анатолий Господинов можеше да се намеси по-добре.

До края на двубоя гостите можеха да стигнат и до трите точки след акробатично изпълнение на резервата Исмаил Иса, но нападателят видя как топката се отбива от страничния стълб и така срещата приключи при резултат 2:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Традиции в Обединеното кралство: Коронациите на Елизабет II и Чарлз III
Традиции в Обединеното кралство: Коронациите на Елизабет II и Чарлз III
България ще получи 9,77 милиона евро от втория пакет помощ от Брюксел
България ще получи 9,77 милиона евро от втория пакет помощ от Брюксел