НОВИНИ

Черно море обърна Етър на "Тича" и отново оглави подреждането в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:52, 04.08.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
черно море обърна етър тича отново оглави подреждането първа лига
Слушай новината

Отборът на Черно море отново оглави временно подреждането в Първа лига след победата си с 2:1 у дома срещу Етър Велико Търново в откриващия двубой от 4-ия кръг на шампионата.

С успеха "моряците" събраха 10 точки и логично окупираха върха в класирането, докато "болярите" остават на последната 16-а позиция без спечелен пункт до момента.

На стадион "Тича" във Варна срещата започна с очаквано предимство за домакините, но постепенно Етър започна да изглежда като по-опасният тим и малко преди края на първата част дори удари греда чрез Шахредин Бухолда.

Всичко най-интересно в мача обаче бе запазено след почивката, като гостите от Велико Търново пренесоха добрата си игра от края на първото полувреме и съумяха да открият резултата в 48-ата минута чрез Кольо Станев, който реализира първото попадения за тима на Емануел Луканов през кампанията.

Домакините отговориха на предизвикателството и веднага се хвърлиха в търсене на изравнителния гол, който стана факт двайсетина минути преди края на редовното време, когато Живко Атанасов се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на Етър и отблизо възстанови паритета.

Футболистите на Черно море продължиха с натиска си и в 83-ата минута резервата Едгар Пашеко се възползва от подаване на Александър Василев и с удар от движение осигури третия пореден успех на варненци в първенството.

В следващия кръг на момчетата на Илиан Илиев им предстои пътуване до София за дуел със Славия, докато "виолетовите" ще търсят първите си точки през кампанията у дома срещу Берое Стара Загора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След репортаж на БНТ: Ценният стенопис от пловдивска болница ще бъде запазен
След репортаж на БНТ: Ценният стенопис от пловдивска болница ще бъде запазен
Без телефони в час - възможно ли е да бъде въведена мярката и в България?
Без телефони в час - възможно ли е да бъде въведена мярката и в България?