НОВИНИ

Черно море победи минимално Арда и се върна на върха в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:57, 07.11.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
черно море победи минимално арда върна върха първа лига
Слушай новината

Отборът на Черно море записа своята 10-ата победа от началото на сезона в Първа лига, надигравайки с минималното 1:0 у дома състава на Арда Кърджали в среща от 16-ия кръг на родното първенство.

На стадион "Тича" във Варна домакините бяха по-добри през първите 45 минути, в които обаче те не успяха да намерят начин да преодолеят вратаря на кърджалии Анатолий Господинов.

След почивката силите се поизравниха, като още в откриващите секунди на полувремето гол на Преслав Боруков за Арда беше отменен заради засада.

Впоследствие и двата тима пропиляха по една отлична възможност да открият резултата, като Даниел Димов не успя да вкара с глава отблизо, а в 79-ата минута изстрел на Абубакар Тунгара от тима на гостите беше отразен с крак от стража на варненци Иван Дюлгеров.

Само 120 секунди по-късно падна и единственото попадение в срещата, когато вратарят на Арда Анатолий Господинов сбърка фатално, подарявайки топката на Велислав Василев. Фланговият футболист побърза да комбинира с Васил Панайотов, който овладя на гърди и с второто си докосване капитанът на Черно море прати кълбото в мрежата на гостите, носейки трите точки на своя тим.

Успехът върна "моряците" на върха в класирането на Първа лига с актив от 35 точки, колкото има и тимът на ЦСКА. Момчетата на Илиан Илиев обаче имат леко предимство, тъй като имат един отбелязан гол на чужд терен в повече спрямо "червените" в преките двубои помежду им. Разбира се, двата отбора са се срещали само веднъж дотук през кампанията и то на стадион "Българска армия".

В същото време Арда Кърджали пропусна да се разпише в пета поредна среща от първенството и след днешната загуба остава на 6-ото място с 25 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Необичайно топло време през ноември (СНИМКИ)
Необичайно топло време през ноември (СНИМКИ)
Един месец война: Възпоменателни церемонии в Израел и молитви за заложниците на "Хамас"
Един месец война: Възпоменателни церемонии в Израел и молитви за заложниците на "Хамас"