НОВИНИ

Черно море пусна жалба срещу съдията на мача с Левски

черно море пусна жалба съдията мача левски
Снимка: ПФК Черно море
bnt avatar logo
от БНТ
15:38, 13.04.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Черно море входира официална жалба срещу съдийството на мача с Левски от 26-ия кръг на първенството.

“Моряците” допуснаха поражение с 0:2 от “сините”, а двубоят бе белязан от редица спорни съдийски решения, информират от сайта на Черно море.

От клуба смятат, че са били ощетени по време на срещата.

"Апелираме за това да се действа адекватно в съответствие с правилника на футболното съдийство и правилата на играта футбол, да се отчете фактът, че в момента българския футбол на всички нива е с изключително лош имидж, има голямо обществено недоволство и до голяма степен това се дължи именно на неадекватно и поръчково съдийство, което незабавно трябва да се промени. Също така следва да бъде направен задълбочен анализ за съдията Чинков. Дали той има морално-волеви качества да ръководи срещи от елитен футбол под напрежение или е международен съдия поради друга служебна обвързаност", се казва в съобщението на Черно море.

"По презумпция съдиите са независими и следва да вземат решения по-време на срещите, единствено въз основа на правилата на играта футбол, съдийския правилник и вътрешното си убеждение. Също така обръщаме внимание, че една стара и негативна практика, продължава, а именно при срещи с участие на отбор от гр. София, съдийската бригада да е от същия град. Тази практика е абсолютно неприемлива и в разрез с етичните правила в спорта и трябва да бъде прекратена. Съдийската комисия следва да постави при равни условията участниците в надпреварата, а не по този начин да толерира един от тях в нарушение на принципите на честната игра. Във видеото поместваме една малка, но съществена част от мача, в която футболисти на Левски не получават жълти картони, според критерия на Волен Чинков срещу играчи на Черно море. Дори има ситуация, в която играч на “сините” рита без топка Евгений Сердюк, но и тази ситуация е подмината от рефера", пише още в съобщението на "моряците".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Демократична България" издига Пролет Велкова за член на СЕМ
"Демократична България" издига Пролет Велкова за член на СЕМ
Киев арестува приближения до Путин Медведчук, Зеленски предлага размяна с пленени украинци
Киев арестува приближения до Путин Медведчук, Зеленски предлага размяна с пленени украинци