НОВИНИ

Черно море се съвзе след обрат срещу Ботев Враца

"Моряците" нанесоха нов удар по самочувствието на врачани

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:03, 12.08.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Снимка: start-photo.bg
Слушай новината

Черно море се върна на правия път в Първа лига след грешната стъпка допусната срещу Локомотив София. Действащите вицешампиони отказаха Ботев Враца с 2:1 в мач от четвъртия кръг, който се изигра на стадион "Тича".

Автори на попадението за селекцията на Илиан Илиев бяха Влатко Дробаров и Васил Панайотов, а за врачани точен бе Браян Переа. По този начин варненци усложниха живота на футболистите на Тодор Янчев, които все още не познават вкуса на успеха през новия сезон в Първа лига и допуснаха четвърто поредно поражение.

Варненският тим се намира на второто място във временното класиране със 7 точки, а врачани са остават на последната 16-та позиция и без точка в актива си. На 19 август (понеделник) Черно море ще има визита на Локомотив Пловдив, докато Ботев ще приеме Септември.

Домакините диктуваха събитията на терена и пропуснаха да открият резултата на няколко пъти в първите 30 минути. Това обаче сториха гостите 36-тата, когато Даниел Генов центрира от ъглов удар в неориентираната защита на „моряците“, което позволи на Браян Переа да стреля с глава и да матира Пламен Илиев.

4 минути по-късно варненци отговориха подобаващо. Васил Панайотов центрира в наказателното поле и Живко Атанасов Стреля с глава. Фредерико Бариос изби, но Влатко Дробаров добави и направи така, че двата тима да се приберат в съблекалнята при 1:1.

При подновяването на играта тимът от Варна вкара втори гол. Живко Атанасов се разписа след центриране, но попадението бе отменено заради засада. В 70-та минута обратът бе пълен. Дуду проби и подаде на Панайотов, който с точен удар по земя попари вратаря на врачани.

Пет минути по-късно Клаудиу Кешерю се появи в игра и също отбеляза, но и този гол бе отменен заради засада. До края повече попадения не паднаха и Черно море ликуваше след последния съдийски сигнал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ще се върнат на Земята астронавтите от мисията на "Боинг"?
Как ще се върнат на Земята астронавтите от мисията на "Боинг"?
10 постройки са изгорели във вилна зона "Дондуково" в община Брезово
10 постройки са изгорели във вилна зона "Дондуково" в община Брезово