НОВИНИ

Черно море шокира ЦСКА и го изхвърли от турнира за Купата на България

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:51, 04.04.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
черно море шокира цска изхвърли турнира купата българия
Слушай новината

Отборът на Черно море поднесе изненадата в четвъртфиналите на турнира за Купата на България, след като елиминира действащия лидер в Първа лига ЦСКА, побеждавайки го с 2:1 като гост на стадион "Българска армия".

"Моряците" напълно заслужиха успеха си в столицата, тъй като изнесоха много силен мач особено в първите 70 минути.

Футболистите на Илиан Илиев започнаха мотивирано срещата и още в 8-a минута Алекс Фернандес имаше отлична възможност да открие резултата, но пропусна да оцели опразнената врата от близко разстояние.

Добрата игра на гостите от Варна обаче най-накрая бяха възнаградени в началото на второто полувреме, когато Брадли де Нойер игра с ръка в наказателното поле и след намеса на ВАР Черно море получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана Атанас Илиев и бившият национал не сбърка, давайки аванс на своя тим.

В 65-та минута пък Амос Юга допусна груба грешка, губейки топката на границата на наказателното поле от Васил Панайотов, който чукна кълбото към Алекс Фернандес. Последва остро центриране на бразилецът на границата на вратарското поле, където в опита си да предотврати опасността Тибо Вион си отбеляза автогол, удвоявайки преднината на гостите.

В последните 20 минути от срещата ЦСКА логично опита да се върне в битката, но на два пъти гредата лиши "армейците" от попадение след изстрели на Дюкенс Назон.

"Червените" все пак върнаха един гол в добавеното време на срещата, когато Влатко Дробаров прати топката в собствената си врата, но за повече нямаше време и така Черно море стана третият полуфиналист в турнира за Купата на България след отборите на Локомотив София и Лудогорец.

За "моряците" това е първо достигане до тази фаза, откакто те спечелиха трофея през 2015-а година, когато начело на тима беше вече покойния Никола Спасов.

От друга страна пък ЦСКА пропусна възможността да стигне до четвърти пореден финал за Купата и оттук нататък ще трябва да насочи усилията си изцяло върху битката за титлата в Първа лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха 34 обвинения срещу Доналд Тръмп, той пледира невинен (СНИМКИ)
Повдигнаха 34 обвинения срещу Доналд Тръмп, той пледира невинен (СНИМКИ)
Заличиха с черна боя табелата с името на клуба "Иван Михайлов" в Битоля
Заличиха с черна боя табелата с името на клуба "Иван Михайлов" в Битоля