НОВИНИ

Черно море си върна лидерството в Първа лига след труден успех над Ботев във Враца

черно море върна лидерството първа лига труден успех ботев враца
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:23, 01.09.2023
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от най-добре представящите се отбори до момента Черно море имаше нужда от две дузпи, за да постигне труден успех с 1:0 като гост на Ботев Враца в осмия кръг от Първа лига.

След изминаване на само две минути игра варненци имаха шанс да открият, но вратарят на врачани Федерико Бариос успя да се намеси решително.

В петата минута срещата беше спряна за аплодисменти в подкрепа на един от героите от Мондиал 94 Петър Хубчев, който продължава се бори с коварна болест.

В 14-ата минута Едуардо Кунде фаулира в Едгар Пашеко в наказателното поле и последва 11-метров наказателен удар за гостите, но шутът на Пабло Гарсия беше спасен от Бариос. При последвалата добавка Живко Атанасов би много неточно над вратата.

В 32-ата минута Черно море пропусна още един шанс да реализира гол, след като Васил Панайтов върна към Исмаил Иса, но нападателят шутира в аут.

В 51-ата минута Жан Пиер Да Силва навлезе в наказателното поле и отправи удар, но националът Дюлгеров не изпита затруднения.

В следващите минути темпото на игра беше доста ниско и пред двете врати нямаше много голови опасности. След час игра Алекс Фернандес не успя да отиграе добре кълбото топката и да отправи опасен удар към опразнената от стража Бариос голлиния.

В 77-ата минута Мазир Сула отправи топовен шут, който беше отбит от Бариос, топката достигна до Иса, който пропусна да се разпише.

Минута по-късно Черно море получи правото да изпълни още една дузпа в двубоя. Стефан Велев, който дълги години носи екипа на Черно море, извърши нарушение срещу Исмаил Иса. Атанас Илиев би силно от бялата точка, а вратарят на врачани достигна до топката, но не можа за втори път да опази вратата си.

Четири минути преди края на редовното време Спас Георгиев получи в наказателното поле от Браян Переа, но Иван Дюлгеров се намеси решаващо и отби в ъглов удар.

В допълнителното време Алекс Фернандес пропусна да реализира още един гол във вратата на домакините.

Варненци, които все още нямат поражение през новия сезон, са на първо място в класирането с 20 точки след тази победа, с точка пред Локомотив Пловдив, който е с мач по-малко. Ботев Враца има само 6 спечелени точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С церемониален старт пред крепостта Царевец започна 52-ото издание на рали „България“
С церемониален старт пред крепостта Царевец започна 52-ото издание на рали „България“
Караманджуков пред БНТ: Ще направим всичко по силите си да направил добри мачове в Европа и да излезем от групата
Караманджуков пред БНТ: Ще направим всичко по силите си да направил добри мачове в Европа и да излезем от групата