НОВИНИ

Черно море Тича отстъпи на Академик Пловдив в мач от Черноморските игри по баскетбол

БК Черно море Тича Академик Пловдив
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:34, 27.09.2023
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Академик Пловдив записа втора победа в приятелския турнир по баскетбол Черноморски игри, срещите от който се играят в зала „Христо Борисов“ във Варна. Пловдивчани надделяха над домакините от Черно море Тича с 85:78 и нанесоха второ поражение за варненския тим.

За победителите Тейлър Криймър завърши с "дабъл-дабъл" – 15 точки и 15 борби, а най-резултатен стана Джерал Лидел с 16 точки.

За Черно море Тича Къртис Джоунс вкара 22 точки, а Мартин Коцев добави 18 точки.

След едно равенство в началото на срещата гостите поведоха с 5:2. С кош на Мартин Йорданов Черно море Тича успя да обърне при 6:5. Последваха две изравнявания на резултата, след които Академик Пловдив поведе с 3 точки при 13:10 почти в средата на периода. С кош на Мартин Коцев домакините обърнаха при 14:13, но гостите отвърнаха с 6 поредни точки и поведоха с 5 точки - 19:14, а малко по-късно и със 7 точки – 23:16. Играчите на Академик успяха да спечелят първата част с 26:23. Играчите на Черно море Тича започнаха добре втората четвърт, изравниха резултата, а след това и поведоха – 28:26. Последваха четири изравнявания на резултата, последното при 34:34 около 6 минути и половина преди почивката, след което гостите с кошове на Томислав Минков и Тейлър Криймър поведоха с 38:34. Четири минути и половина преди полувремето Академик поведе със 7 точки – 43:36, а на почивката резултатът бе 47:43 да гостите.

След почивката играта бе равностойна. Стрелбата и на двата отбора не бе на ниво, но домакините успяха след малко повече от 6 минути игра с кош на Къртис Джоунс да намалят пасива си до само точка – 53:54. Минута и 42 секунди преди края с пробив и кош на Венелин Христов Черно море Тича изравни при 58:58, а след неуспешна атака на гостите последва пробив на Къртис Джоунс, който вкара кош и бе фаулиран и реализира и наказателния удар и домакините поведоха с 61:58. Преди последната част резултатът бе 65:61 за Черно море Тича. В началото на последния период гостите вкараха четири точки и веднага изравниха резултата – 65:65. Последваха слаби минути за домакините, което позволи на играчите на Академик да вкарат 6 поредни точки и да поведат със 71:67. С тройка на Къртис Джоунс Черно море Тича намали пасива си до 2 точки при 71:73 малко повече от 4 минути преди края на мача. Две минути преди края домакините получиха правото да изпълнят два наказателни удара, като Мартин Коцев вкара единия от тях и намали пасива на Черно море Тича на точка – 76:77. Силите на варненския тим обаче не стигнаха за обрат и Академик спечели срещата и записа втора победа в турнира.

След първите два дни на турнира Академик Пловдив е с два успеха от два мача, Шумен и Ямбол имат по една победа и по една загуба, докато Черно море Тича е с две поражения.

Утре са последните два мача от надпреварата. От 16:00 часа играят Академик Пловдив и Ямбол, а от 18:30 Черно море Тича среща тима на Шумен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росица Денчева и Елизара Янева се класираха за 1/4-финалите на двойки на европейското лично първенство по тенис до 16 г.
Росица Денчева и Елизара Янева се класираха за 1/4-финалите на двойки на европейското лично първенство по тенис до 16 г.
Дете пострада при катастрофа в София
Дете пострада при катастрофа в София