НОВИНИ

Черно море взе дербито със Спартак и се доближи на точка от четвъртото място

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:39, 07.05.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
черно море взе дербито спартак доближи точка четвъртото
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Черно море спечели второто издание на "Дербито на Варна" през този сезон, побеждавайки с 3:2 у дома състава на Спартак Варна в среща от последния 30-и кръг на редовния сезон в Първа лига.

На стадион "Тича" в морската ни столица пред над 7000 души двата тима изиграха много интригуващ двубой, в който зрителите видяха общо пет гола, но все пак в края радостта бе за "моряците".

Футболистите на Илиан Илиев започнаха по-добре срещата и в хода на първото полувреме контролираха събитията на терена, но въпреки това попадението дойде чак в 38-ата минута, а точен за домакините беше техният капитан Васил Панайотов.

След почивката ситуацията на терена не се промени драстично и логично Черно море удвои аванса си в 52-ата минута, когато удар на Даниел Димов с глава се отби в страничния стълб, но отскочилата топка отново стигна до опитният футболист и той отблизо беше точен за 2:0.

В 59-ата минута обаче грешка в отбраната на домакините позволи на Иван Йорданов да открадне топката в опасна зона и комбинира с Евандро, който на празна врата намали пасива на "соколите".

Четвърт час по-късно "моряците" все пак възстановиха преднината си от две попадения чрез Влатко Дробаров, който засече с глава центриране от свободен удар на Александър Василев.

Малко преди края на редовното време интригата в мача отново бе върната благодарение на резервата Денис Баланюк, който беше точен за 2:3, но до края футболистите на Спартак не успяха да създадат нови опасности и в крайна сметка загубиха.

В класирането с тази победа Черно море събра 54 точки на 5-ото място и се доблжи само на една от 4-ия Левски, докато "соколите" остават на последната 16-ата позиция със 17 пункта и ще се бори за своето оцеляване във фазата на плейофите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ексклузивно пред БНТ говори Иван Гешев: В автомобила бях със служители от НСО
Ексклузивно пред БНТ говори Иван Гешев: В автомобила бях със служители от НСО
Селтик триумфира предсрочно със своята 53-ата титла на Шотландия
Селтик триумфира предсрочно със своята 53-ата титла на Шотландия