НОВИНИ

Черно море загуби от Ботев Враца в контролна среща

черно море загуби ботев враца контролна среща
Снимка: ПФК Черно море
bnt avatar logo
от БНТ
20:11, 29.06.2023
Чете се за: 05:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Черно море загуби с 1:3 от Ботев Враца в третата си контролна среща от предсезонната подготовка на отбора. Срещата се игра на един от футболните терени в Правец, съобщи официалният сайт на варненския тим.

В 7-та минута Черно море създаде първата опасност пред вратата на Ботев Враца. Мазир Сула получи отдясно, финтира бранител и центрира в наказателното поле, където Атанас Илиев, оставен непокрит, стреля, но топката отиде право в ръцете на вратаря. Тимът на Ботев имаше две положения, които обаче не успяха да затруднят стража на „моряците“. В 21-вата минута Ботев откри резултата след попадение на Момчил Цветанов. В 25-ата минута Сула отне вляво, пусна към Мишаел Алвес, който напредна по фланга, нахлу в наказателното поле и центрира по земя към Алекс Фернандес, който обаче от много добра позиция стреля в аут. В 30-ата минута Велислав Василев отстъпи мястото си на Мартин Мулушев. В 37-ата минута Даниел Димов засече с глава центриране, но не намери целта. Само минута по-късно Черно море изравни резултата. След добра контратака, Васил Панайотов пусна пас към Атанас Илиев, който стреля, но вратаря изби. Топката попадна в Мартин Милушев, който на празна врата реализира за 1:1. В края на първата част Мазир Сула изведе Атанас Илиев в добра позиция, но стражът на Ботев спаси.

На почивката Илиан Илиев направи 9 промени, като единствените, които останаха на терена от първата част бяха вратарят Християн Славков и Мартин Милушев. В 55-ата минута Мартин Кавдански засече с глава центриране от фаул и реализира втори гол за Ботев Враца. Веднага след подновяването на играта „моряците“ създадоха добра атака, но не успяха да я завършат по най-добрия начин. В 60-ата минута Мартин Милушев отстъпи мястото си на Николай Златев. В 66-ата минута Александър Василев стреля от пряк свободен удар, но топката премина над напречната греда. В 71-та минута Жан Пиер да Силва излезе сам срещу вратаря на Черно море, но Християн Славков успя да спаси. В 75-та минута Исмаил Иса стреля с глава, но не затрудни вратаря на тима от Враца. В 80-та минута Николай Костадинов зае мястото на Георги Венциславов. Минута по-късно Матеус Машадо нахлу в наказателното поле, подаде остър пас към Исмаил Иса, който обаче не успя да нанесе добър удар. В 85-та минута Черно море пропусна много чиста ситуация да изравни резултата. След центриране от корнер, топката попадна в краката на Живко Атанасов, който от близо стреля над вратата. Веднага след това Едгар Пашеко и Пабло Гарсия отстъпиха местата си на младите Костадин Грахльов и Кристо Яначков. В 88-ата минута Арлинд Дакай проби отдясно и центрира в наказателното поле, а Александър Василев опита удар от воле, но топката премина встрани от вратата. В последната минута Ботев Враца вкара трети гол, с който оформи и крайния резултат.

Тази проверка бе последната за „моряците“ по време на подготовката им на лагера в Тетевен. В първите си две контроли момчетата на треньора Илиан Илиев постигнаха убедителни победи над Спартак Плевен с 5:0 и Етър Велико Търново с 4:0.

След завръщането във Варна, играчите на Илиан Илиев имат планирани още три проверки. На 5 юли "моряците" ще играят две контроли - с Дунав Русе и Добруджа. Последната проверка е на 8 юли (събота) срещу Черноморец Балчик.

В първия кръг от новия сезон на Първа лига Черно море гостува на Арда в Кърджали на 14 юли, петък, от 21:00 часа, докато Ботев Враца гостува на Локомотив София на 17 юли, понеделник, от 18:30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майката на убитото във Франция момче поведе многохилядно шествие
Майката на убитото във Франция момче поведе многохилядно шествие
Възможно ли е приемането на еврото като паралелна валута?
Възможно ли е приемането на еврото като паралелна валута?