НОВИНИ

Черноморец удари Рилски спортист при откриването на "Арена Бургас" и е само на крачка от финала в НБЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:53, 18.05.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
черноморец удари рилски спортист откриването арена бургас крачка финала нбл
Слушай новината

Отборът на Черноморец Бургас отпразнува подобаващо откриването на зала "Арена Бургас", след като надигра с 84:70 като домакин състава на Рилски спортист в мач №3 от полуфиналната серия между двата тима в Националната баскетболна лига (НБЛ).

С успеха момчетата на Васил Евтимов вече водят с 2-1 успеха в сблъсъка срещу Рилецо и са само на още една победа от историческо първо класиране за финал в българското първенство.

Двубоят тази вечер обаче далеч не започна по мечтан начин за играчите на Черноморец, които в самото начало изостанаха с 0:6 точки и до края на първата четвърт бяха догонващи в резултата, който след първите 10 минути беше 25:18 в полза на гостите от Самоков.

Впоследствие обаче Рилски спортист за пореден път демонстрира навика си да изиграва слаба втора четвърт, а домакините се възползваха по чудесен начин от това и още до почивката обърнаха развоя на срещата в своя полза, за да се оттеглят с аванс от 42:37 преди паузата.

През второто полувреме отборът на Черноморец продължи да бъде по-стабилен на паркета, а решителният момент дойде в началото на последната част, когато бургазлии направиха серия от 11:1, за да се откъснат с 16 пункта при 73:57 и до края контролираха тази си преднина по пътя към крайния успех.

Най-резултатен за домакините стана Джорджан Тъкър със своите 27 точки, а Николай Титков и Николай Георгиев реализира по 10, влизайки от пейката.

За Рилски спортист резервата Брендън Рандълф бе най-полезен със 17 пункта, а с по 14 приключиха капитанът Чавдар Костов и Димаджио Уигинс.

Полуфиналната серия продължава в събота (20 май) с нов двубой в "Арена Бургас" от 19.00 часа. Нова победа за Черноморец би изпратила бургазлии на финал в НБЛ, докато успех за Рилски спортист ще върне сблъсъка в Самоков за решителна пета среща.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На втора инстанция: Галя от село Иван Вазово ще се лекува 30 дни в център за психично здраве
На втора инстанция: Галя от село Иван Вазово ще се лекува 30 дни в център за психично здраве
След взрива на тротинетка: Фабричен дефект или неправилна експлоатация е причина за инцидента
След взрива на тротинетка: Фабричен дефект или неправилна експлоатация е причина за инцидента