НОВИНИ

Чешки милиардер закупи 27% от акциите на Уест Хем

фенове на Уест Хем
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:39, 10.11.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Чешкият милиардер Даниел Кретински придоби 27% от акциите на Уест Хем Юнайтед.

Част от сделката включва бизнесменът и адвокат да се включи към борда на директорите на клуба заедно със своя колега Павел Хорски. Те ще се присъединят към Дейвид Съливан, Дейвид Голд и Карън Брейди.

"С радост приветствам Даниел Кретски и Павел Хорски в клуба. Участието на Даниел със своята инвестиция ще заздрави позицията на клуба, а опитът му в сферата на футбола ще бъде от полза на отбора", заяви Дейвид Съливан в публикация на клубния сайт.

Чехът е собственик и на Спарта Прага. Той заяви, че е бил на Олимпийския стадион в Лондон, за да проследи работата на мениджъра Дейвид Мойс и неговите играчи и знае, че е вълнуващ етап да се присъедини към клубното семейство.

В състава на английския мениджър има трима чехи. Това са крайният бранител Владимир Цуфал, полузащитникът Томас Сучек и лятното попълнение Алекс Крал.

Отборът се класира за 1/4-финалната фаза на Купата на лигата, лидер е в своята група в Лига Европа и заема 3-ата позиция във Висшата лига, като в последния мач нанесе първата шампионатна загуба на Ливърпул при победата с 3:2.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слухове изпращат Стивън Джерард в Астън Вила
Слухове изпращат Стивън Джерард в Астън Вила
Германия с рекорден брой заразени с COVID-19
Германия с рекорден брой заразени с COVID-19