НОВИНИ

Четирима членове на Изпълкома на БФС са обжалвали вписването на Михаил Касабов в Търговския регистър

Според кандидатите за президентския пост в БФС - Георги Градев и Димитър Бербатов - това е поредният ход, чрез който досегашното ръководство на централата да се опита да запази на власт подалия оставка в края на ноември Борислав Михайлов

трима членове изпълкома бфс обжалвали вписването михаил касабов търговския регистър
bnt avatar logo
от БНТ
08:34, 23.01.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Български футбол
Слушай новината

Четирима членове на Изпълнителния комитет на Български футболен съюз обжалват вписването на Михаил Касабов като президент в Търговския регистър, за което те самите гласуваха на събранието, което се проведе на 6 декември 2023 година.

Справка в Агенцията по вписванията показва, че Емил Костадинов, Йордан Лечков, Румян Вълков и Димитър Георгиев са завели дела в Софийския градски (СГС) съд срещу вписването на Михаил Касабов като временен президент на мястото на подалия оставка Борислав Михайлов.

С тези си действия Костадинов, Лечков, Вълков и Георгиев поставиха съдбата на предстоящия Конгрес на БФС, който е предвиден за 15 март, изцяло в ръцете на трима съдии от СГС.

Междувременно двама от кандидатите за президентския пост в БФС - Георги Градев и Димитър Бербатов - използваха страниците си в социалните мрежи, за да алармират, че това е поредният опит Борислав Михайлов да остане на власт в централата. Причината е, че ако Михаил Касабов не бъде вписан като временно изпълняващ длъжността президент, при евентуално обжалване на Конгреса на 15 март, то родният футбол ще продължи да се управлява от Борислав Михайлов.

"Докато ние с Димитър Бербатов обикаляхме телевизионните студиа и обяснявахме във Фейсбук, че има риск някой съратник на бъдещия затворник Борислав Михайлов да обжалва вписването на Михаил Касабов като президент на БФС, това вече е било факт, а ние с Димитър се оказахме прави!", написа адвокатът по спортно право Георги Градев.

"Така съдбата на предстоящия конгрес е в ръцете на три достойни жени - съдии в СГС. Разчитаме на тяхната експертиза и морал. Нека да знаят, че обществото знае техните имена и ще следи за тяхната работа под лупа", допълни той.

"Истината е, че Михайлов се интересува само от едно - как да не бъде заличаван от Търговския регистър! Как да противодейства на негово място да бъде вписан временният президент Михаил Касабов. Целта е конгресът през март да бъде обжалван, решенията му да не могат да влязат в сила още няколко години и както е по закон - вписаният президент да остане на власт. Тоест Михайлов", информираха от екипа на Бербатов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Криминалист: Убийството в "Драгалевци" е непланирано
Криминалист: Убийството в "Драгалевци" е непланирано
Бивш депутат от "Продължаваме Промяната" се смята за баща на бебето на обвинената за убийството в "Драгалевци"
Бивш депутат от "Продължаваме Промяната" се смята за баща на бебето на обвинената за убийството в "Драгалевци"