НОВИНИ

Човечност! 5 пъти повече доброволци в сравнение с последната кампания по кръводаряване на "Пирогов"

националният център трансфузионна хематология призив кръводаряване
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:35, 01.02.2022
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

227 безвъзмездни кръводарители получават "Отличен 6" в тест по човечност! "Пирогов" привлече пет пъти повече доброволци в сравнение с последната кампания по кръводаряване през лятото на 2021 година.

По време на извънредната кампания по кръводаряване на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" под надслов "Стани нечий герой!" за периода 23 - 30 януари 2022 година са се отзовали 227 доброволни и безвъзмездни кръводарители.

Десетки се отзоваха на призива за кръводаряване на "Пирогов"

Екипът на болницата изразява дълбоката си признателност към десетките граждани, част от които вече са нечии герои. Нуждите на лечебното заведение от кръв и кръвни съставки са високи и всяка помощ е безценна.

Вярваме, че в България има още много хора с големи сърца, които ще се отзовават и в извънкампаниен период за нуждите на пациентите на лечебното заведение. Екипът на болница "Пирогов" е убеден, че заедно можем да изградим общност от единомишленици, обединени в каузата на доброто, допълват от "Пирогов".

Няма да се уморим да казваме "Благодаря!" на всички доброволни кръводарители от настоящата и предходните кампании, организирани от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", заявяват от лечебното заведение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последните пет клуба във Висшата лига похарчиха 150 млн. за трансфери
Последните пет клуба във Висшата лига похарчиха 150 млн. за трансфери
Жоан Лапотра потвърди за привличането на Обамеянг
Жоан Лапотра потвърди за привличането на Обамеянг