НОВИНИ

"Чуковете" нанесоха първо поражение на Ливърпул

мачове уест хем летят сапунени балончета
bnt avatar logo
от БНТ
20:25, 07.11.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Уест Хем победи Ливърпул с 3:2 в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. "Чуковете" нанесоха първо поражение на "червените" през сезона след попадения на Пабло Форналс, Курт Зума и автогол на Алисон. Трент Алекзандър-Арнолд и Дивок Ориги бяха точни за гостите.

Възпитаниците на Дейвид Мойс наложиха домакински натиск и откриха резултата още в 4-ата минута. Стражът на мърсисайдци Алисон се опита да избие центриране от корнер на Пабло Форналс, но вместо това изпрати топката в собствената си врата. Ситуацията бе преразгледана с помощта на ВАР за нарушение срещу вратаря от страна на Анджело Огбона, но съдията не намери нищо нередно и голът бе зачетен.

В 41-ата минута гостите възобновиха равенството. Трент Арекзандър-Арнолд направи резултата 1:1 след изпълнение на пряк свободен удар на границата на наказателното поле.

След почивката "чуковете" отново заиграха по офанзивно и изпуснаха добра възможност отново да поведат. Ново центриране в наказателното поле намери Крейг Доусън, който нацели напречната греда с удар с глава.

В 67-ата минута Пабло Форналс върна преднината на тима си. Испанецът бе изведен сам срещу противниковия вратар от Джаред Боуен, а полузащитникът не сгреши за 2:1.

Само 5 минути по-късно лятното попълнение Курт Зума отбеляза първия си гол за клуба, след като засече с глава центриране на Джаред Боуен от корнер.

Играчите на Юрген Клоп върнаха едно попълнение в 83-ата минута. Резервата Дивок Ориги спря топката с груб към противниковата врата на границата на наказателното поле. След това се обърна и нанесе плътен удър в долния десен ъгъл, оформяйки крайния резултат 2:3.

До този момент Ливърпул не бе губил на Олимпийския стадион в Лондон. Уест Хем нямаше победа в последните 10 шампионатни мача с Ливърпул. Това е първа победа на Дейвид Мойс над Ливърпул в 15 срещи. Ливърпул не бе губил мач в последните 26 срещи.

Уест Хем заема 3-ата позиция в класирането с актив от 23 точки. Ливърпул е позиция по-надолу с точка по-малко.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво става с 228-те машини - разяснения от институциите
Какво става с 228-те машини - разяснения от институциите
Йоан Баи се оплака от расистки обиди от фен на ЦСКА
Йоан Баи се оплака от расистки обиди от фен на ЦСКА