НОВИНИ

Циципас и Медведев продължават по план в Индиън Уелс

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:56, 13.10.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
циципас медведев продължават план индиън уелс
Слушай новината

Стефанос Циципас и Александър Зверев се класираха за 1/8-финалите на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Индиън Уелс, след като в 3-ия кръг надиграха съответно Фабио Фонини и Анди Мъри.

В следващия кръг поставените под №2 и №3 в основната схема грък и германец ще имат за съперници Алекс Де Минор от Австралия и французина Гаел Монфис.

Първата ракета на Гърция Циципас имаше труден мач срещу бившия №9 в света Фонини, осъществявайки обрат след загубен първи сет.

Италианецът набързо дръпна с два пробива и сравнително лесно затвори първата част след 6:2 в своя полза.

Стефанос обаче стабилизира играта си и взе следващите две части с 6:3, 6:4, за да се класира за своя първи 1/8-финал в калифорнийската пустиня.

В същото време Александър Зверев се наложи в два сета над Анди Мъри в мач, който противопостави един срещу друг последните двама олимпийски шампиони.

Шотландецът започна по-добре срещата, повеждайки с 3:0, но постепенно Зверев намери своя ритъм и до края на първия сет даде само един гейм на своя съперник за крайното 6:4.

Втория сет бе истинско зрелище, като двамата си размениха общо четири пробива, но в крайна сметка всичко трябваше да се реши в тайбрек. В него германецът се наложи със 7-4 точки, записвайки първата си победа срещу Мъри в общо третия мач помежду им.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете на година е сред жертвите на COVID-19 у нас, броят на заразените рязко нараства
Дете на година е сред жертвите на COVID-19 у нас, броят на заразените рязко нараства
Медицински специалисти на протест за по-високи заплати
Медицински специалисти на протест за по-високи заплати