НОВИНИ

Циципас и Зверев достигнаха четвъртфиналите на "Мастърс 1000" турнира в Рим

циципас зверев достигнаха четвъртфиналите мастърс 1000 турнира рим
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:29, 12.05.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Стефанос Циципас се класира за 1/4-финалите на силния тенис турнир от сериите "Мастърс 1000" в Рим, след като обърна Карен Хачанов в три сета – 4:6, 6:0, 6:3, за около два часа игра.

Първата ракета на Гърция, която постигна труден успех над Григор Димитров в миналия кръг, отстъпи на руснака в откриващата част. Хачанов поведе с ранен пробив още в първото подаване на Циципас, но след това шампионът от Монте Карло върна брейка в шестия гейм. Все пак, руският му опонент нанесе нов удар в деветия с пробив, след който сервира успешно, за да поведе в сетовете.

Във втория обаче Хачанов бе разбит, като не успя да вземе нито един гейм на Циципас. След вързания "геврек" гъркът придоби по-голямо самочувствие и серията му стигна девет последователни гейма след пробив и аванс от 3:0 на старта на решителния сет. Оттам-насетне той спокойно удържа разликата от един брейк и се класира за последните осем в надпреварата, където го чака победителят от двубоя между Филип Крайнович и представителя на домакините Яник Синер.

Напред продължи и вторият в основната схема Александър Зверев. Финалистът от "Мастърс"-а в Мадрид миналия уикенд се справи със съпротивата на Алекс де Минор от Австралия за чист успех с 6:3, 7:6 (5). Зверев реалира два пробива срещу един за съперника в откриващата част, а във втората имаше известни затруднения, като на два пъти пропусна аванс в резултата – при втория той дори сервираше за мача при 6:5, но се пропука. В тайбрека германецът поведе с 5:2 и отново позволи на Де Минор да го застигне при 5:5, но взе следващите две точки, а с това и мача.

В спор за място на полуфиналите Зверев ще се изправи от спечелилия срещата между Кристиан Гарин и Марин Чилич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Феновете на Берое ще получат три тениски с автограф от Камбуров на мача с Локо (Пд)
Феновете на Берое ще получат три тениски с автограф от Камбуров на мача с Локо (Пд)
Вангелова с първи четвъртфинал на тенис турнир от сериите "ITF" от януари насам
Вангелова с първи четвъртфинал на тенис турнир от сериите "ITF" от януари насам