НОВИНИ

Циципас отпадна още на старта в Индиън Уелс, Медведев, Зверев и Рууд потеглиха с победи

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:05, 11.03.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Стефанос Циципас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Световният №3 в мъжкия тенис Стефанос Циципас загуби още първия си двубой на Мастърс турнира в Индиън Уелс, САЩ, след като отстъпи в трисетов двубой на австралиеца Джордан Томпсън.

Двамата изиграха много здрав мач, който в крайна сметка беше спечелен от 87-ия в ранглистата Томпсън със 7:6(0), 4:6, 7:6(5) след 2 часа и 40 минути на корта.

За 28-годишният австралиец това бе едва втора победа в кариерата му над тенисист от топ 10, като първата дойде през 2017 година в Куинс, когато той победи лидера по онова време в ранглистата Анди Мъри.

Освен това този успех за първи път класира Джордан Томпсън за третия кръг в Индиън Уелс, където в спор за място на осминафиналите той ще се изправи срещу чилийския квалификант Алехандро Табило, който елиминира след два тайбрека американеца Максим Креси.

В същото време един от най-изявените фаворити в турнира Даниил Медведев започна с лесна победа срещу представителя на домакините Брендън Накашима. Поставеният под №5 руснак се наложи с 6:4, 6:3, за да запише своята 15-та поредна победа във всички турнири. Припомняме ви, че бившият №1 в света пристигна в Индиън Уелс след три поредни титли - в Ротердам, Доха и Дубай.

Успешно началото в турнира записа още и бившият четвъртфиналист в турнира Александър Зверев. Поставеният под №12 германец спечели с 6:3, 6:1 срещу аржентинеца Педро Качин.

Напред към третия кръг в Индиън Уелс продължава и третият в схемата Каспер Рууд, който надигра с 6:2, 6:3 друг аржентинец - Диего Шварцман.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Серия експлозии в окупирания от руснаците Мелитопол
Серия експлозии в окупирания от руснаците Мелитопол
Президентът даде положителен резултат от тест за COVID-19
Президентът даде положителен резултат от тест за COVID-19