НОВИНИ

ЦСКА 1948 е първият финалист в турнира за Купата на България по футбол

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:48, 10.05.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
цска 1948 първият финалист турнира купата българия футбол
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на ЦСКА 1948 е първият финалист в турнира за Купата на България. В мач-реванш от полуфиналите на надпреварата „червените“ завършиха наравно 2:2 с Локомотив София и с общ резултат 5:4 от двата мача продължават към мача за трофея.

Столичните „железничари“ откриха резултата на стадиона в софийското село Бистрица в деветата минута чрез Дейвид Малембана, който стреля отлично от пряк свободен удар от близо 25 метра отдясно на наказателното поле на „червените“. След изстрела на футболиста на гостите топката се първоначално в левия страничен стълб, тупна на голлинията, удари се в дясната греда и се оплете в мрежата зад стража Даниел Наумов.

Локомотив София нанесе втори удар в 18-ата минута. Антонио Вутов центрира от ъглов удар в пеналтерията на домакините, Сидклей Перейра изчисти топката, тя попадна в краката на Педриньо, който не се ориентира добре и Селсо Рапосо отне. Футболистът на „червено-черните“ нахлу отдясно в наказателното поле на ЦСКА 1948, стреля мощно по диагонал, топката рикошира в шпагата на Елитон и не остави шансове за намеса от страна на вратаря Наумов.

Съставът на Тодор Янчев намали изоставането си в мача и изравни общия резултат след почти час игра от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Алан Диас на границата на вратарското поле на Локомотив София след удар с глава на Елитон. Зад топката застана Ивайло Чочев, който прати неспасяемо топката в левия ъгъл на вратата, като стражът Бубакар Гайе бе близо то това да спаси.

До повече голове в редовното време не се стигна и двата тима трябваше да изиграят две продължения по 15 минути.

ЦСКА 1948 предотврати срещата да бъде решена с изпълнение на дузпи в 117-ата минута, когато Парвиз Умарбаев центрира от границата на наказателното поле към малкия пеналт на столичните „железничари“, където голмайсторът Чочев с глава се разписа за втори път, пращайки „армейците“ на исторически първи финал в турнира за Купата на България.

В другия полуфинален сблъсък шампионът Лудогорец приема Черно море утре от 19 часа на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград, като първата среща бе спечелена от „орлите“ с 2:1

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция започва разследване за военно престъпление след смъртта на журналиста от Франс прес в Украйна
Франция започва разследване за военно престъпление след смъртта на журналиста от Франс прес в Украйна
Двама българи се класираха за полуфиналите на Световната купа по модерен петобой в София
Двама българи се класираха за полуфиналите на Световната купа по модерен петобой в София