НОВИНИ

ЦСКА 1948 обяви привличането на Никола Илиев

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:45, 10.08.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
никола илиев асистенция интер успех своя тим купата италия младежите
Слушай новината

Отборът на ЦСКА 1948 обяви официално привличането под наем на българския национал Никола Илиев, който идва при "червените" от италианския гранд Интер.

19-годишният атакуващ полузащитник ще играе като преотстъпен у нас в рамките на следващия сезон, а след неговия край "армейците" могат да активират клауза за откупуването му.

Кариерата на Илиев стартира в академията на родния Ботев Пловдив, а дебюта си в професионалния футбол прави именно с екипа на "жълто-черните" през месец септември 2019-а, когато младият състезател е едва на 15 години.

През 2020-а пък той преминава в състава на Интер, като Никола започва да играе за формацията на "нерадзурите" до 19 години в Примаверата в Италия. През сезон 2021/22 българинът става шампион в първенството, като той е и големият герой за своя тим във финала срещу Рома, вкарвайки победния гол.

За примаверата на Интер Илиев е изиграл общо 58 мача, в които реализира 16 гола и записва 14 асистенции. Има 9 мача в Младежката лига на УЕФА и 4 гола.

През месец септември 2022-а година пък младият футболист направи своя дебют и за мъжкия национален отбор на България, влизайки като резерва при победата с 5:1 срещу Гибралтар в мач от турнира Лига на нациите.

Никола Илиев ще направи първото си изявление като играч на ЦСКА 1948 по-късно днес от 12:30 часа на пресконференция в пресклуб "България".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нургюл Салимова направи реми в първата партия от четвъртфиналите на Световната купа в Баку
Нургюл Салимова направи реми в първата партия от четвъртфиналите на Световната купа в Баку
Здравният министър: Шествалентните ваксини за деца са доставени в РЗИ
Здравният министър: Шествалентните ваксини за деца са доставени в РЗИ