НОВИНИ

ЦСКА 1948 постигна обрат срещу Пафос в Лигата на конференциите

"Червените" спечелиха домакинството си с 2:1.

ЦСКА 1948
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:37, 08.08.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА 1948 направи обрат и постигна победа с 2:1 у дома срещу кипърския Пафос в първи мач от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите.

Натискът на носителя на купата на Кипър за 2024 година даде резултат в деветата минута, когато Жажа напредна на скорост по лявото крило и пусна за Муамер Танкович, който с първото си докосване в наказателното поле на домакините засече топката в мрежата и не остави никакви шансове за стража Маринов.

ЦСКА 1948 успя да се възползва от колебание в защитата на Пафос и да възстанови равенството в 29-ата минута. Бирсент Карагарен проби отдясно и центрира остро в наказателното поле, където Давид Голдар се опита да изчисти топката с глава, но за малко да си отбележи автогол, целейки напречната греда. Марио Илиевски се възползва от разбъркването и още с първото си докосване прати топката в мрежата зад Ивица Ивушич.

"Червените" започнаха значително по-активно второто полувреме. Марио Илиевски се възползва от неточни действия на Дерик Лукасен на границата на собственото му наказателно поле и отне топката, след което футболистът на Пафос повали нападателя на ЦСКА 1948, а Денис Шурман отсъди дузпи. Талис лесно реализира за 2:1 в 51-ата минута на двубоя на Националния стадион "Васил Левски".

Две минути след това капитанът на столичани Радослав Кирилов проби по лявото крило, навлезе навътре и стреля, но неточно.

В 73-ата минута попадение за столичани беше отменено заради нарушение и след консултация с видео асистент рефера.

Пет минути преди края на редовното време Костас Пилеас центрира в наказателното поле и Давид Голдар се извиси над всички, за да стреля с глава, но топката се отби в напречната греда на вратата на "червените".

Двубоят-реванш между двата отбора ще се проведе следващия четвъртък в Кипър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акари Фуджинами спечели олимпийското злато в борбата на 53 кг
Акари Фуджинами спечели олимпийското злато в борбата на 53 кг
Пожар бушува в непосредствена близост до Плевен
Пожар бушува в непосредствена близост до Плевен