НОВИНИ

ЦСКА 1948 приема Черно море в опит да нанесе първа загуба на "моряците"

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:50, 22.09.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
цска 1948 приема черно море опит нанесе първа загуба моряците
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

ЦСКА 1948 ще се опита да нанесе първа загуба на Черно море през сезона. Тимът от Бистрица е с 13 точки от седем мача. Проблемите на отбора са в нападение, защото в тези мачове те са се разписали само девет пъти.

„Моряците“ са едни от лидерите в Първа лига. За момента те заемат втората позиция, като изостават единствено от тима на Локомотив Пловдив. „Смърфовете“ имат 25 точки, докато варненци са с 23. Черно Море разполага със солидно нападение, като до момента техните нападатели са реализира 19 гола в девет мача. Атанас Илиев е водещ голмайстор за тима, като има пет гола и две асистенции.

В последните си пет срещи Черно Море има четири победи и едно реми. В тези мачове те са вкарали десет гола и са получили само две попадения. В последния си мач варненци записаха победа над Берое с 2:0.

От групата на Илиан Илиев за гостуването на ЦСКА 1948 заради травма отпадна Велислав Василев, както и бразилецът Брено, който все още не е картотекиран в БФС.

Мачът ЦСКА 1948 - Черно море започва в 17:30 ч.

Ботев Враца е домакин на Берое в ранния мач в петък. Врачани приемат старозагорци в 15:00 ч. И в двата лагера имаше треньорски рокади през седмицата. Хосе Луис Ачиари замени на треньорския пост в Берое сънародника си Густаво Араголаса, а врачани се разделиха с Даниел Моралес. Така дебют начело на Ботев Враца днес ще направи и Христо Янев.

Дербито на кръга противопоставя Ботев (Пловдив) и ЦСКА – София. Двубоят е тази вечер от 20:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова: Искат да сложат ръка на службите, президентът няма да позволи
Илияна Йотова: Искат да сложат ръка на службите, президентът няма да позволи
Астрономическата есен тази година настъпва на 23 септември в 9:50 ч.
Астрономическата есен тази година настъпва на 23 септември в 9:50 ч.