НОВИНИ

ЦСКА 1948 привлече талант от Гана

цска 1948 привлече талант гана
Снимка: ПФК ЦСКА 1948
bnt avatar logo
от БНТ
16:11, 28.02.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Тимът на ЦСКА 1948 привлече в състава си 21-годишният ганаец Кристофър Ачемпонг от представителя на ганайската Премиер Лига - Акра Лайънс.

Състезателят играе като ляв и десен бранител, но се представя отлично и като външен полузащитник. В петък той подписа договора си с "червените" в клубния офис, а от тази седмица ще се включи в тренировъчния процес на отбора, воден от старши-треньора Николай Киров.

Ганайският талант направи впечатление на специалисти, фенове и медии в родината си и логично предприе стъпката да премине в Европа и да облече фланелка на ЦСКА 1948 за предстоящите сблъсъци в Първа лига.

Ачемпонг е висок 171 см и е в перфектно физическо състояние. Като твърд титуляр за Акра Лайънс той записа последните си 90 минути за тима на 12 февруари в мач срещу Асанте Котоко от местното първенство.

Поливалентният футболист има на сметката си 17 мача и 1 гол в ганайската Премиер Лига през този сезон. Преди да премине в състава той стартира кариерата си в град Кумаси.

Ачемпонг даде интервю пред клубния сайт, в което демонстрира пределна мотивация за добри изяви с екипа на ЦСКА 1948.

"След като осъществихме трансфера започнах да чета повече за България. По всичко личи, че това е една хубава страна с прекрасни хора. Това е най-големият шанс за мен, така че ще се старая да се развивам. Искам да извлека много позитиви от този трансфер. Ще се раздавам всеки мач до последно за отбора, за себе си и за феновете", заяви Кристофър Ачемпонг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лариса от българската общност в Бердянск: Децата са много уплашени и тревожни
Лариса от българската общност в Бердянск: Децата са много уплашени и тревожни
БЧК в Пловдив започна кампания в помощ на бежанци от Украйна
БЧК в Пловдив започна кампания в помощ на бежанци от Украйна