НОВИНИ

ЦСКА 1948 разгроми Локомотив (Пловдив) след четири гола през второто полувреме

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
16:46, 03.04.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА 1948 постигна победа с 4:0 като домакин на Локомотив (Пловдив) в двубой от 25-ия кръг на футболното ни първенство.

Срещата на стадиона в софийското село Бистрица започна кошмарно за "черно-белите", които останаха с човек по-малко на терена в 8-ата минута, след като нападателя Бреслав Боруков получи червен картон за грубо влизане в глезена на Лазар Марин отдясно на наказателното поле на домакините.

"Червените" откриха резултата две минути след началото на втората част. Георги Русев центрира отдясно в пеналтерията на "смърфовете", Александър Колев свали с глава за Марин, който стреля от воле, но стражът Илко Пиргов изби. Кълбото стигна отново до Марин, който центрира успоредно по земя към Колев и нападателят на ЦСКА 1948 се разписа на празна врата за 1:0.

Десет минути по-късно съставът на старши-треньора Николай Колев удвои преднината си. Ивайло Чочев изведе Мартин Тошев зад отбраната на гостите и крилото на домакините с глава се разписа в далечния горен ляв ъгъл на Пиргов за 2:0.

Малко след час игра "червените" направиха преднината си класическа чрез Галин Иванов, който се разписа в долния ляв ъгъл на вратата с точен удар по земя от границата на наказателното поле.

Само осем минути по-късно капитанът на ЦСКА 1948 отново бе в прегръдките на своите съотборници, когато се възползва от грешка в отбраната на Локомотив и от чиста позиция отново направи безпомощен страна Илко Пиргов.

В класирането ЦСКА 1948 е 9-и с 29 точки, а 2 пункта по-малко от днешния си съперник Локомотив (Пловдив), който е 10-и.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Митов: В следващите 2 години България няма да може да е независима от руския газ
Даниел Митов: В следващите 2 години България няма да може да е независима от руския газ
Блинкен: Убийствата на цивилни в Буча е като удар в стомаха
Блинкен: Убийствата на цивилни в Буча е като удар в стомаха