НОВИНИ

ЦСКА 1948 с позиция относно пропадналия мач с У Крайова

цска 1948 надигра септември контролна среща
bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 11.01.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на ЦСКА 1948 излезе с официална позиция по повод пропадналата контролна среща с елитния румънски клуб У Крайова 1948. По-рано днес румънците обвиниха софиянци в аматьорщина със следното съобщение: "Въпреки че имахме ясна уговорка за изиграването на мача, българската страна обяви пред клуба ни, че не може да играе. Посочените причини бяха изключително неоснователни. Това е вторият клуб, който показва аматьорщина и несериозно поведение към нас“.

Официалната позиция на ЦСКА 1948 по повод отложената контрола с У Крайова:
"Позиция на ЦСКА относно отложената приятелска среща с румънския У Крайова

След проведени разговори между представители на ЦСКА и ФК У Крайова беше постигнато споразумение между двата клуба да изиграят приятелски двубой, който да се проведе на стадион "Огоста" в Монтана. Той трябваше да се изиграе в петък (12.01) от 14:00 часа. След влошаването на метеорологични условия и критично ниските температури в България ЦСКА беше информиран от домакините ФК Монтана, че съоръжението е негодно да приеме срещата между двата тима.

Причина за това е замръзналото тревно покритие на стадион "Огоста", което прави провеждането на срещата невъзможно. Ние от ЦСКА считаме за неоснователно да се рискува здравето на футболистите. Целта на подобни срещи е да работи за оптималната форма на състезателите и отборите, а не да причинява травми.

Представителите на румънския клуб предложиха провеждане на срещата в северната ни съседка, но с оглед програмата на подготвителния лагер на ЦСКА, това беше непостижимо за нашия клуб. Пожелаваме на ФК У Крайова успех в бъдещите спортни изяви!", се казва в становището на клуба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След смените в КС: Кой ще се произнесе по жалбата за промените в Конституцията?
След смените в КС: Кой ще се произнесе по жалбата за промените в Конституцията?
Ангел Петричев: Игор Пластун не е в групата по чисто спортно-технически причини
Ангел Петричев: Игор Пластун не е в групата по чисто спортно-технически причини