НОВИНИ

ЦСКА 1948 с престижно равенство срещу Динамо (Киев), Наумов спаси дузпа

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:16, 05.02.2021
Чете се за: 01:12 мин.
Футбол
цска 1948 престижно равенство динамо киев наумов спаси дузпа

Отборът на ЦСКА 1948 записа престижно равенство 2:2 срещу украинския гранд Динамо (Киев) в контрола, изиграна на ст. „Мардан“ в Анталия.

Головете за "червените" отбелязаха Марио Топузов в 46-ата и Ангел Бастунов в 82-рата минута. Точни за Динамо пък бяха Виктор Циганков в 30-ата и Виктор де Пена в 61-вата минута от дузпа.

Двубоят започна равностойно, като първо украинският тим организира бърза, но неуспешна атака, минала през Караваев, Циганков и Ванат.

ЦСКА 198 отговори с отлично положение, открило се пред Марио Топузов. Той се озова на отлична стрелкова позиция на ръба на наказателното поле и вече очи в очи със стража Нешерет, но ударът му беше неточен.

В 30-ата минута Ванат отне топка в половината на бълграския тим и подаде към Циганков, който премина през излезлия Даниел Наумов и отбеляза за 1:0.

В 35-ата минута дойде една от най-красивите ситуации в мача. След отсъдена дузпа в полза на киевчани Буялски стреля в долния десен ъгъл на Даниел Наумов, но вратарят на ЦСКА демонстрира страхотен рефлекс и спаси наказателния удар.

Мигновено след началото на второто полувреме "армейците" стигнаха до равенството. Марио Топузов овладя след центриране на Александър Александров и вкара за 1:1 в 46-ата минута.

След нова дузпа в полза на Динамо в 61-вата минута Карлос де Пена покачи на 2:1 в полза на украинския тим. ЦСКА реагира моментално, като Мартин Камбуров изпълни изключително прецизно пряк свободен удар, но изстрелът му във вратарския ъгъл беше отразен.

Ангел Бастунов беше една от смените на старши треньора Красимир Петров и Главния мениджър Красимир Балъков. Той застана на върха на атаката и включването му даде резултат. В 82-рата минута Бастунов излезе сам срещу вратаря и не сбърка за 2:2.

До края "червените" продължиха с храбрите действия на ст. „Мардан“ в Анталия и в крайна сметка си тръгна с високо вдигната глава от срещата си с титулувания украински опонент.

В петък (5 февруари) отборът излиза в последна проверка преди прибирането си в България. Мачът е в Алания, а съперник е друг украински тим – Ингулец. Контролата е с начален час 16:00 българско време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Скатов е загинал, хеликоптер откри тялото му
Атанас Скатов е загинал, хеликоптер откри тялото му
Откриха тялото на алпиниста Атанас Скатов
Откриха тялото на алпиниста Атанас Скатов