НОВИНИ

ЦСКА 1948: Спечелихме делото за емблемата срещу "Ред Енимълс"

ЦСКА 1948
Снимка: ПФК ЦСКА 1948
bnt avatar logo
от БНТ
13:34, 11.03.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

От футболния ЦСКА 1948 обявиха, че са спечелили заведеното от „Ред Енимълс“ през 2020 година дело за използването на емблемата на ЦСКА.

"ЦСКА спечели съдебното дело, заведено от „Ред Енимълс“ през 2020 г. относно използването на армейската емблема. Съдът окончателно отхвърли всички претенции срещу клуба ни и осъди „Ред Енимълс“ да ни заплати направените от нас разноски". Това обявиха от ЦСКА 1948 на официалния си сайт днес.

"След влизането на съдебното решение в сила ЦСКА прояви толерантност и даде достатъчно време на „Ред Енимълс“ да заплати задълженията си към нас, но въпреки това плащане така и не последва. Това ни принуди да се обърнем към частен съдебен изпълнител, който да събере дължимите ни суми, като във връзка с това беше наложен и запор върху емблемата, притежавана в момента от „Ред Енимълс“. Изразяваме нашето удовлетворение от факта, че макар и малка част от правдата възтържествува, както и надежда, че длъжникът ще погаси своите задължения към нас", допълват от клуба.

Емблемата бе закупена от фенската организация "Ред Енимълс", подкрепяща ЦСКА, която спечели търга срещу представителите на ЦСКА 1948, който се проведе в Кърджали през 2017. Впоследствие от "Ред Енимълс" заведоха дело срещу ЦСКА 1948 за употребата на емблемата и клубът, спонсориран от Цветан Найденов, смени клубните си символи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое има ново ръководство
Берое има ново ръководство
Ники Михайлов: Битка между Борислав Михайлов и Димитър Бербатов няма
Ники Михайлов: Битка между Борислав Михайлов и Димитър Бербатов няма