НОВИНИ

ЦСКА и Казанлък Волей с успехи в Демакс лигата

топка волейбол
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
20:33, 29.10.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболистките на ЦСКА започнаха с чиста победа новия сезон в женското ни волейболно първенство Демакс лига. Съставът на Юлия Иванова стартира с успех с 3:0 гейма (25:23, 25:10, 25:22) над варненския ДКС.

Двубоят в зала „Васил Симов“ премина под диктовката на „червените“, които изиграха силен мач и успяха да пречупят съпротивата на съперника си. Решителен за изхода на мача бе първият гейм. В него армейките взеха преднина от две точки и успяха да я запазят докрай, като се наложиха с 25:23 и взеха психологическо предимство.

Това даде увереност и във втората част „червените“ буквално прегазиха съперника. Те започнаха с ударното 8:2 , увеличиха преднината и оставиха варненки на едва 10 точки. В третата част гостите се опитаха отново да се борят. Развоят вървеше равностойно през по-голямата част. В решителните минути обаче домакините отново се откъснаха и наложиха волята си, като затвориха мача с чиста победа.

В друга среща при жените, тимът на Казанлък Волей записа бърз успех на старта на Демакс лигата. Воденият от Атанас Петров състав надигра безапелационно като гост Перун (Варна) с 3:0 (25:11, 25:11, 25:16) в мач от първи кръг на първенството, изигран в морската ни столица.

Така "розите" записаха първите си три точки. Казанлъчанки бяха непоколебими през целия двубой и не позволиха на съперника да противодейства по никакъв начин.

В следващия кръг момичетата на Атанас Петров срещат Локомотив 1929, а Перун се изправя срещу ДКС Варна. Срещите са на 5 и 6 ноември (петък и събота).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Солскяер обвини медиите в лъжи и говори за среща с Фъргюсън
Солскяер обвини медиите в лъжи и говори за среща с Фъргюсън
Кралица Елизабет Втора излиза в почивка за две седмици
Кралица Елизабет Втора излиза в почивка за две седмици