НОВИНИ

ЦСКА и Лудогорец излизат в директен спор за първото място

цска лудогорец излизат директен спор първото
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
08:11, 30.04.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Битката за шампионската титла в Първа лига навлиза в решителен момент, а тази вечер на стадион "Българска армия" ЦСКА приема Лудогорец в директен спор, който противопоставя един срещу друг първия срещу втория във временното класиране.

Двубоят е очакван с огромен интерес, тъй като за първи път през последните няколко сезона разградчани имат реален конкурент в спора за първото място, а "червените" много добре осъзнават, че евентуална победа тази вечер може да се окаже ключова в преследването на титлата, въпреки че до края на сезона биха оставали седем кръга.

През тази пролет ЦСКА продължава със силното си представяне в първенство, като момчетата на Саша Илич нямат загуба в шампионата през календарната година, но все пак направиха равенства срещу Локомотив Пловдив и Левски, които съкратиха част от аванса им.

Лудогорец от друга страна започна колебливо втория дял от шампионата, което доведе и до раздялата с Анте Шимунджа и завръщането на треньорската скамейка на Ивайло Петев. Откакто българският специалист работи отново с "орлите" те са записали седем поредни победи във всички турнири и още един подобен резултат тази вечер ще ги изкачи на върха в Първа лига.

Сблъсъкът между ЦСКА и Лудогорец е тази вечер от 20.15 часа, а според предварителни данни стадион "Българска армия" ще бъде изпълнен до краен предел, като очакванията са 14 000 души да наблюдават на живо срещата между "червени" и "зелени".

В първия двубой помежду им в рамките на тази кампания разградчани се наложиха с 2:1 у дома, а точни за успеха бяха Матиас Тисера и Якуб Пьотровски, докато за "армейците" попадението реализира Амос Юга.

Междувременно в друг интригуващ мач от неделния ден Черно море посреща ЦСКА 1948 от 17.45 часа на "Тича" в дуел между два от отборите в най-добра форма у нас. Победа за "моряците" би ги доближила само на шест точки от днешния им съперник в битката за 3-о място, докато успехът за "червените" би бил ключов в спора за бронзовите медали и дебютното им участие в европейските клубни турнири.

В най-ранната среща от неделния ден Берое приема Пирин Благоевград в Стара Загора от 15.15 часа в битка между два тима, която по всяка вероятност ще бъдат замесени в битката за оцеляване и след края на редовния сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападнатият в Судан българин и още един наш сънародник се прибраха у нас
Нападнатият в Судан българин и още един наш сънародник се прибраха у нас
Краткотрайни превалявания и повишение на температурите се очакват днес
Краткотрайни превалявания и повишение на температурите се очакват днес