НОВИНИ

ЦСКА и Лудогорец пренасят битката за титлата и в плейофите

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:08, 15.05.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Сезонът в Първа лига навлиза в решителната си фаза, а през изминалия уикенд бе даден старт на плейофите, в които своето участие днес стартират и претендентите за титлата - ЦСКА и Лудогорец.

"Армейците" и "орлите" са разделяни от само една точка преди последните пет кръга в първенството, което обещава битката да бъде до самият край, а да не забравяме, че тази събота (20 май) двата тима ще се срещнат и в директен спор за първото място на "Хювефарма Арена".

Преди това обаче и "червените" и "зелените" трябва да преминат през своите първи препятствия във фазата на плейофите.

Спорът за титлата се подновява днес от 18.00 часа, когато ЦСКА се изправя срещу Черно море на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик. Около самият двубой се разриха редица спорове през миналата седмица, тъй като "армейците" бяха наказани да изиграят два домакински мача без публика, но след обжалване санкцията им бе променена и сега те ще приемат "моряците" в Пазарджик.

При победа момчетата на Саша Илич отново временно ще оглавят подреждането, но евентуален успех за варненци пък би ги изкачил до 4-о място, което в края на кампанията би дало право за участие на бараж, който да определи последният български отбор в евротурнирите през лятото.

ЦСКА и Черно море вече се срещнаха на цели три пъти през сезона, като в първенството "червените" се наложиха с 1:0 у дома и 2:0 като гост, но футболистите на Илиан Илиев взеха сладък реванш, елиминирайки своя съперник в четвъртфиналите на турнира за Купата на България след успех с 2:1 като гост на "Българска армия".

Веднага след края на срещата в Пазарджик пък погледите ще се насочат към Разград, където от 20.15 часа Лудогорец приема Локомотив Пловдив в друга среща от шампионската група.

"Орлите" на Ивайло Петев са в серия от осем поредни победи в шампионата, а първото им поражение под ръководството на новия наставник дойде едва миналия четвъртък, когато тимът отстъпи с 1:2 на Черно море в редовното време на полуфиналите за Купата на България, но все пак продължи напред, след като спечели при изпълнението на дузпите.

"Смърфовете" пък грабнаха последния билет за топ 6 в края на редовния сезон, надигравайки с минималното 1:0 у дома Левски и така след един сезон пауза отново ще играе в шампионската група във фазата на плейофите.

Още в първия кръг обаче момчетата на Александър Томаш имат трудна задача срещу шампиона Лудогорец, на който те вече отстъпиха на два пъти в хода на настоящата кампания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венко Сабрутев: Имаме ясно решение да не подкрепим ГЕРБ
Венко Сабрутев: Имаме ясно решение да не подкрепим ГЕРБ
Тежка катастрофа пред столичен мол, трамвай блъсна кола (СНИМКИ)
Тежка катастрофа пред столичен мол, трамвай блъсна кола (СНИМКИ)