НОВИНИ

ЦСКА и Шумен са полуфиналисти на Държавното първенство по баскетбол за юноши до 19 г.

цска шумен полуфиналисти държавното първенство баскетбол юноши
bnt avatar logo
от БНТ
22:28, 25.04.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на ЦСКА и Шумен станаха първите сигурни участници в полуфиналите на Държавното първенство по баскетбол за юноши до 19 г., след като записаха вторите си победи в група Б.

В своята зала "ЦСКА" в столицата "червените" се наложиха над състава на БУБА Баскетбол с 94:81 в оспорвана среща, чието първо полувреме завърши при аванс от 47:41 в полза на домакините.

След почивката тимът на БУБА подобри изявите си и стигна до пълния обрат, но в последната четвърт момчетата на Планимир Дафинов си върнаха контрола върху събитията на паркета и в крайна сметка се добраха до успеха.

Най-резултатен за "армейците" стана Иван Димитров с 28 точки, а с 26 се отчете Георги Цеков (7 тройки). За БУБА Мартин Георгиев приключи с 24 пункта.

В ранния двубой от програмата отборът на Шумен надигра с 90:73 Дунав Русе след по-силно второ полувреме.

Състезателите на Янко Янков имаха предимство в резултата в голяма част от мача, но въпреки това в отделни моменти срещнаха сериозна съпротива от страна на русенци.

В хода на последната част обаче шуменци се откъснаха с двуцифрена разлика и до края не изпуснаха инициативата, за да се поздравят с крайния успех.

Станислав Бънков бе в основата за победата на „жълто-зелените“ с 27 точки, а Баръш Мустафа прибави 22, докато в същото време Иван Живков бе над всички за Дунав със своите 25 пункта.

По този начин отборите на ЦСКА и Шумен си гарантираха първите две места в крайното класиране на група Б и място в полуфиналите, а в утрешния ден остава единствено да решат спора помежду си за лидерската позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венеция въвежда такса за туристите
Венеция въвежда такса за туристите
Перуджа отново срази Монца у дома и е само на още една победа от титлата в Италия
Перуджа отново срази Монца у дома и е само на още една победа от титлата в Италия