НОВИНИ

ЦСКА изненада "армейците" от село Бъта

цска изненада армейците село бъта
bnt avatar logo
от БНТ
11:04, 15.02.2022
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Една история отпреди няколко дни трогна ръководството на футболния ЦСКА. Четирима пенсионери от село Бъта (обл. Пазарджик), заклети привърженици на "армейския" тим откакто се помнят, решават да заделят от скромните си пенсии и да помогнат на любимия си клуб в дарителската кампания за покриване на задълженията към бивши футболисти.

Тъй като в селото няма откъде да изпратят пари по дарителската сметка, Георги Спасов, Стоян Станчев, Пейчо Самоходов и Пенчо Пенчев се свързват с фенклуба на ЦСКА в Панагюрище с молба да им съдействат парите, които са събрали, да стигнат до стадион "Българска армия".

"Тези хора ни доказаха, че за любовта няма възраст, а тази към ЦСКА е до гроб!", написаха в социалните мрежи феновете от панагюрската чета.

Развълнувани от жеста на четиримата пенсионери, изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов и легендарният вратар Георги Велинов изненадаха "армейския" квартет от Бъта и ги посетиха в селото им.

Гостите от София зарадваха слисаните домакини с подаръци за всеки един от тях, както и с фланелка, разписана от целия отбор на ЦСКА с посвещение - "За армейците от село Бъта!".

От ЦСКА заснеха видео от емоционалното гостуване в с. Бъта:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без маски в училищата в Австрия от понеделник
Без маски в училищата в Австрия от понеделник
Джокович: Готов съм да жертвам турнири, вместо да бъда принуден да се ваксинирам
Джокович: Готов съм да жертвам турнири, вместо да бъда принуден да се ваксинирам